EM TuningVolks Autos
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Jord's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ellesmere port
    Posts
    269

    2.0 tdi 140 juddering problem again

    I know it's been brought up many times, but I can't seem to find the exact problem
    Basically the problem is when I'm cruising, mainly in 3rd or fourth gear just under where the turbo kicks in, it starts spluttering, it's like it what's to power the turbo up but still what's to cruise, once I get past that rev band it's ok then,
    I'm getting the vagcom on it at the weekend to check,
    Also got a coolant fault, which I think is the level sensor,
    Any help would much be appreciated,
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Jord's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ellesmere port
    Posts
    269
    Also aswell, it doesn't seem to do it all the time either, and does it with cold engine and hot, also when idling at traffic lights it sometimes shake the car about abit
    Last edited by Jord; 7th March 2011 at 11:56.

  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Coventry/Warwickshire
    Posts
    2,074
    Mine has a slight pullsing vibration on tick over .I thought they all did this?

  5. #4
    Jord's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ellesmere port
    Posts
    269
    I'm not too bothered about the tick over, my old polo tdi used to do it, it's just the spluttering

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    249
    Im getting the exact same so any advice would be appreciated. Had a new clutch and flywheel under warranty and its done it since then. Get it mainly in third too.

  7. #6
    Jord's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ellesmere port
    Posts
    269
    Just had vag com linked to it, juddering problem is a dodgy fuel sensor due to a ****ty chip someone had on it before I bought it, and also needs a new coolant bottle

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO