Monster MotorsportBadger5
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel

    Engine Coolant temp sensor circuit 1 high a3 tdi 2.0?PO118

    my eml came on about 2 month ago(700 mile ago)
    so i scanned it and got
    PO118 engine coolant temp sensor circuit 1 high

    So i removed the code and forgot about it whilst waiting for audi to get back to me.

    700 mile later it just popped up again!

    So got same code etc.

    And ive ordered one through ecp!


    Question Is where is it on the block?
    What colour is the sensor im looking for?


    The light came on after a cold start up

    2.0 tdi a3 04

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    BUMP!!!!

  4. #3
    vw754's Avatar
    vorsprung Durch Technik

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    U.K
    Posts
    1,968
    open the bonnet and its located just inside one of the 2 pipes which runn along the right side of engine,between the engine cover and the airbox


    .Google Image Result for http://www.themotorreport.com.au/wp-content/uploads/2009/03/2009-skoda-octavia-0014.jpg
    Full leather/19"wheels/cruise/

  5. #4
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    What colour is it? Thanks

  6. #5
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    is it located at line 1
    or line 2?
    ive looked around at both lines
    theres a few sensors at front of block
    but none at the side where vw754 is saying(right hand side block above gearbox)


  7. #6
    vw754's Avatar
    vorsprung Durch Technik

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    U.K
    Posts
    1,968
    Quote Originally Posted by aterro View Post
    is it located at line 1
    or line 2?
    ive looked around at both lines
    theres a few sensors at front of block
    but none at the side where vw754 is saying(right hand side block above gearbox)

    LINE 1
    Full leather/19"wheels/cruise/

  8. #7
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    Where then? Above gearbox on side of block?

  9. #8
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    Is it in a pipe? Pushed in?

  10. #9
    Banana Armour

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Leicestershire/Oxfordshire
    Posts
    171

    My Social Networking

    Visit aterro's Instagram Channel
    Found it!
    Another question.
    Should the thermostat housing?where the pipes goes into. Has a bolt where the wiring attaches
    Mine isn't sealed? Should it be sealed with sealant?
    I took the one bolt out nd coolant was escaping!

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Shropshire
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by aterro View Post
    Found it!
    Another question.
    Should the thermostat housing?where the pipes goes into. Has a bolt where the wiring attaches
    Mine isn't sealed? Should it be sealed with sealant?
    I took the one bolt out nd coolant was escaping!

    Can you shed any light on where you found this sensor? I've had a look around (moon light with torch!) but couldn't find it. My eml has just popped on and vcds is saying the coolant sensor is faulty.

  12. #11
    vw754's Avatar
    vorsprung Durch Technik

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    U.K
    Posts
    1,968
    ...........theres one onthe rad aswell,common one is in line 1 though.its exactly where line 1 is,theres a pipe the sensors in the pipe,u cant miss it it will have a plug going to it.
    Quote Originally Posted by Blacky165 View Post
    Can you shed any light on where you found this sensor? I've had a look around (moon light with torch!) but couldn't find it. My eml has just popped on and vcds is saying the coolant sensor is faulty.
    Full leather/19"wheels/cruise/

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO