Monster MotorsportBadger5
Results 1 to 10 of 10

Thread: Beep on Startup

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Swansea
    Posts
    82

    Question Beep on Startup

    When I start my car ever 10 times or so there is a single beep sound and a message appears for a fraction of a second on the DIS screen.

    The beep sounds the same as if the fuel is running low.

    The message ends with a !. I don't think its the depress the clutch message.

    The dealer says there is no error being reported.

    Any ideas what it could be?

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,038
    Care to give us more of idea of the image, check your manual as will show them in there

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Swansea
    Posts
    82
    There is no image just a quick flash of a message on the upper part of the DIS screen and a beep sound.
    I can't think what it could be as there doesn't seem to be a pattern to when it happens on starting.

  5. #4
    dantdi's Avatar
    ...

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    kent
    Posts
    511
    Mine also dose this! Audi told me it because the temperature +5 or lower. But mine dose it above +5

    Have you got bluefin remap on your car by any chance?
    Last edited by dantdi; 20th December 2010 at 17:06.

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Swansea
    Posts
    82
    My car hasn’t had any remap.

    I originally thought it was low battery level because my GPS logging system drains the battery after a while. By I've made sure that the battery is charged up every couple of days.

    The last time it happened I thought it said “Check User Manual!” but I really can’t be sure.

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Swansea
    Posts
    82
    Finally saw the error message on the DIS. It says “ESP Fault!” but there is no ESP warning light displayed when the car is running.

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,038
    Get it scanned to see if its thrown a code mate.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Swansea
    Posts
    82
    I did mention it to the dealers when it went in for a service last September when it was still under warranty. They said no errors being reported.

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    North East
    Posts
    21
    Mine does this from time to time, I just put it down to not waiting for the heating element to time out before starting the car

  11. #10
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Quote Originally Posted by XPOWER View Post
    I did mention it to the dealers when it went in for a service last September when it was still under warranty. They said no errors being reported.
    Obviously no problem then !!??

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO