Badger5AH Fabrications
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41

    Please Help Stereo Problem

    Hey All

    Sorry if been covered but I couldn't find any info on this.....

    I've got a 57 S3 with standard sat nav + Bose...

    I've noticed the sound seems to go duff every now and then.. Doesn't matter if on Radio CD Ipod or Sd card all the same.

    It's almost like you loose the tweeters for a bit then it comes back really weird.

    Would love to find out if this as happened to any other people before the Dealers get there hands on it.

    I don't trust dealers they all seem pretty useless...

    Thanks All.

    Nige

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    God whatever you do do not take it to the dealer (unless still under warranty). They will just replace everything and charge you up to 1200 for the privilege. They know nothing about stereo's let alone Bose.
    Is the problem related to temp? Does it appear worse first thing in the morning?
    Is there any consistent reason for when it does it?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    No temp problem.

    I did about 200 mile trip and it's like when you used to drive through tunnels just fades out then back in. Doesn't seem to do it when on loud.

    Just really Random.

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Sounds like dry solder joints on the PCB in the amp, where loud play overcomes the resistance. The old 8L Bose amp is notorious for this problem. Either replace the amp (plenty on ebay) or resolder the larger joints on the PCB inside the amp.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Hmmmmm

    Just been told the the Boss has a microphone built in that detects road noise ect and adjusts the sound and maybe this is broke...

    He suggested getting it scanned for errors...This is the company....Home - Vw & Audi Sat Nav, Bluetooth , TV Tuners, Cruise Control Installations UK

  7. #6
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    If it's a volume thing then yes, but you said it sounded like the tweeters were going on/off. Audiopilot just adjusts volume not tone
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    Yes sorry it defiantly losses tone gets muffled....

    Almost like you've put something over the speakers.

    Thanks Buddy...

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    41
    So where is the Amp and anybody got a product code for the amp..

    Cheers all.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO