JMB RetrofitsBadger5
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    DOLPHIN DIESEL's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    barnsley
    Posts
    96

    brake pad warning light even though the pads have loads left on them

    as above realy, when i turn the key the warning beep and light comes on saying there is a fault with the pads, all pads have loads of life left in them, whats going on?
    drivers side s line fog light wanted for 07 bumper.
    cash waiting

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    scottie123's Avatar
    (●̮̮̃̃) (●̮̮̃̃)

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    (.) (.)
    Posts
    1,888
    One of the connectors has failed somewhere between the brake pad and the loom.
    They are fairly exposed next to the hub and get hit . I have the exact same problem.

  4. #3
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,607
    I have this problem too!

    Website | Facebook | Audi TT 2.0TDI 170 Quattro


  5. #4
    DOLPHIN DIESEL's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    barnsley
    Posts
    96
    maybe i was too heavy handed fitting the coilovers then, how do i fix it? imguessing i need to find the break in connection and go from there yeah?
    drivers side s line fog light wanted for 07 bumper.
    cash waiting

  6. #5
    scottie123's Avatar
    (●̮̮̃̃) (●̮̮̃̃)

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    (.) (.)
    Posts
    1,888
    you got it.

    Wiggle all the plugs and see if you can make the light go out/come on

  7. #6
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,607
    Let me know how you get on mate and ill follow your lead!

    Website | Facebook | Audi TT 2.0TDI 170 Quattro


  8. #7
    DOLPHIN DIESEL's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    barnsley
    Posts
    96
    will do this in the week and keep you informed, thanks guys
    drivers side s line fog light wanted for 07 bumper.
    cash waiting

  9. #8
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Telford
    Posts
    2,488
    you got cheap pads? Some of them have the sensors poorly fitted too close to the surface. Seen a pad with 3k miles on it worn to the sensor and there must have been 8mm pad on it!
    B6 1.8T Avant s line gmbh

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    181
    On my old mans db9 the brake pad warnings come on when theres still rougly 10k miles of life left in them...a bit crazy but could it be something similar?
    gone: 2008 S3 sprint blue, buckets, optics, go-faster mods.

  11. #10
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Telford
    Posts
    2,488
    Quote Originally Posted by craig32 View Post
    On my old mans db9 the brake pad warnings come on when theres still rougly 10k miles of life left in them...a bit crazy but could it be something similar?
    probably, arent the DB9 ones the same as the Mondeo Zetec? ;-)
    B6 1.8T Avant s line gmbh

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    i also have the same problem, my pads all near new and the light came on. i went to my local gsf and asked guys ther said it is possible connection on loom as this is common fault. find wher this connection is lost and get new loom. guys ther said is only cheap to replace this

  13. #12
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    334
    Take the sensor out and have a look at it, its probably broken or the wires to it have broken.
    You need to cut it off to get to the wires then connect them to each other and the fault will go away. Or if you still want the sensor then buy one and connect it up, its only 2 wires.

  14. #13
    olliea3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    lichfield ,staffordshire UK
    Posts
    215
    happened about 3 times on my mk5 golf , easy to repair if you can see where its damaged

    A3 8p , 2.0 Tdi 140 , Bose , Symphony , Climate

    Mods = Gloss Black grilles , De-Wipered , De-Badged , MY11 Rear With Black Gloss Diffuser , TT vents , Coilovers , A4 Avant wheels

    To Come = More smoothing , Xenon , Rims

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO