Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    tku
    tku's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    639

    Bluetooth phone stopped working after installing map reading lights

    Hey guys, as title says I recently installed the map reading lights to replace the bland old one which I had..Now everything was pretty simple to switch over, basically copying everything and doing it in reverse and my bluetooth phone prep was working for a good week or so...And some of you will know the mic for the phone and phone modules are in the same part of the lights and now it seems to have stopped working. My phone cannot detect anything and I have tried switching phones but to no avail..the bluetooth on the car seems to not work at all. I'm pretty peeved off and do not have time to take it into the dealer until October. Any suggestions?

    Car is a 2010 S3. Cheers in advance!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    aristides's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Greece
    Posts
    543
    What does Vag-com tell you?
    FOR SALE:

    RNS-e 2013 DVD, BK Version, NOT unit, DVD disc

    Steering ECU : 1k0 953 549 AH, ideal for Cruise Control retrofit

  4. #3
    1wheelonly's Avatar
    cabriolet

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Lounge
    Posts
    2,062
    sounds like a power / connection issue to the bluetooth module to me
    LOTS DONE, LOTS SPENT !!!!

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Florida (previously Liverpool)
    Posts
    655
    The mic is up there...

    But that's all.

    The module and antenna are under the seat.

    I completely fail to see how you can mess anything up other than the microphone, which (I know from personal experience when I retro-installed my BT with a reversed mic connector) still allows the bluetooth to pair, the lady to talk to you, and you can dial and pick up phone calls. The only thing which happens with a messed-up microphone is that the caller at the other end doesn't hear YOU.

    Completely unconnected, if your phone isn't pairing. Try re-searching from your phone, and look to see what VAG-COM says in terms of if it sees the module.

    Check fuses as one final thing.

  6. #5
    1wheelonly's Avatar
    cabriolet

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Lounge
    Posts
    2,062
    agree with addict, which is what i ment by my comment, now way can the mic be involved with your issue, you should be checking the module
    LOTS DONE, LOTS SPENT !!!!

  7. #6
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,114
    Yeah power related, check fuses & if vagcom can connect or not, its got to be this.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  8. #7
    tku
    tku's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    639
    Cheers folks...Booked it in to Audi now anyways so hopefully they will sort it.....on the warranty (fingers crossed they don't think anything) ..It's not the mic that is the problem and I've tried using different phones to connect so I guess you are ALL correct and it is a power issue..Pat on the back for all you wonderful helpful people!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO