JMB RetrofitsSky Insurance
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kent
    Posts
    70

    ABS and Tracion control light on all the time.

    I have the ABS light and traction control light on all the time now, but my brake lights are working ...
    Can anyone help ?
    Traction control is turned off and ABS is switched off too...

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Durham NE
    Posts
    578
    You will nedd to have it pluged into vagcom (vcds) to scan for fault codes and go from there mate regardless of your brake lights working bud.
    James
    Silver Audi 8L S3
    97 Fireblade fully restored ...just for summer!
    My old Corrado VR6 Turbo... Click me for the build DIY style!
    and many many cars and bikes in the past!!

  4. #3
    Chlippo's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Canada/USA/Lebanon
    Posts
    666
    speed sensors...yaw sensor...acceleration sensor

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You can switch off ABS?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Durham NE
    Posts
    578
    I think what he meant was with the abs/esp light on the abs/esp is not working....dont guess,put diagnostics on there to find out the fault as one will be logged.
    James
    Silver Audi 8L S3
    97 Fireblade fully restored ...just for summer!
    My old Corrado VR6 Turbo... Click me for the build DIY style!
    and many many cars and bikes in the past!!

  7. #6
    Chlippo's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Canada/USA/Lebanon
    Posts
    666
    for sure you have to log vag.
    just thinking what it "might" be

  8. #7
    wibble111's Avatar
    needs to scratch the itch

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    derbyshire
    Posts
    829
    My moneys on either the lateral or longitudinal acceleration sensors, but as has been said the only way to know is to get it scanned for faults.

  9. #8
    thorsy22's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    West Sussex
    Posts
    307
    I had this/got this, steering angle sensor, brake light switch and ABS controller all needed replacing.
    Really need to get it on VAGCOM to confirm what it is tho.
    2001 Audi S3 - AMK 210bhp
    Tarox F2000 discs front - Tarox 401 Rallye+ pads
    Tarox F2000 discs rear - Tarox 112 Strada pads
    Goodridge brake lines
    TT pedals
    N249 bypass

    Finally back on the road, have a HUGE list of mods and things to do now!


  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Telford
    Posts
    31
    i also had this problem, after hooking it up to vagcom it turned out to be a wheel speed/abs sensor

  11. #10
    mattyboy199's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,689
    have you removed your steering wheel ?
    2002 Dolphin grey S3 - Sym2+bose, heated leather, ally mirrors, R32 ARB's with superpro, Jabba stage 2 map, TFSI coils, Samco TIP, Forge DV & privacy glass

    2010 Green Kawasaki Ninja ZX6R - Akrapovic baffleless race can, LED cluster & HID's

    wanted for 8L S3:
    Unmarked grey rear bumper panel
    Milltek system

  12. #11
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kent
    Posts
    70
    Wow .. that's a load of replys , it all sounded quite possible , to answer the questions
    No not had the wheel off , no cant turn ABS on I only have a button for traction control , I have been pressing it to turn traction control off .... and turning it back on as it goes way too quickly round bends for the poor little 16" wheels ! before this happened the traction control was cutting in way to early on right hand bends , I had thought it was after a 4 wheel alignment 12 months ago but not sure ...I have a feeling this was the steering angle sensor ..hope its not the abs controller as that sounds expensive !! as the brake lights work I guess its not the brake switch, anyone in the west midlands with vagcom able to run a scan for me , my MAC wont run vagcom ;o(

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO