Sky InsuranceBadger5
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Norway
    Posts
    2

    S3 Engine tempreture not stable. Anyone got a clue? Tried changing the thermostate.

    Ok here`s the thing.

    For some time ago the waterpump broke and it almost ruined the damn car.
    We desembled the register and waterpump and it wasen`t much left of the blades on the waterpump. So we flushed the engine trying to get out as much of the blade peaces we could before we re-esembled the new parts. Filled up cooling fluid and checked for air in the system.
    Then we re-esembled the new register/waterpump and the car runs fine and have been for some months, and i guess if there was some air in the system it would have got out by now.

    The problem now is that the tempreture is not stable at 90C. When i drive it drops to about 70 - 80C and when i drive downhill for awhile it almost sinks to 60C. If i stop the car to a running stand still the tempreture climbes to 90C and stays there until i start driving again. It never goes over 90C

    I have changed the thermostate that is located close to the airfilter, if you guys know where that is but that didn`t help. Does anyone know whats wrong?

    Sorry for the bad english but hey im from Norway.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Sandip's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    2,379
    I think what you have changed is the Temp sender, the thermostat is more near the alternator. It's your thermostat what needs changing
    3.2 V6 with Custom Code VVT Attack Software


  4. #3
    s3 Hoggy's Avatar
    Whats going on???

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Oxford
    Posts
    1,653

    My Social Networking

    Visit s3 Hoggy's Instagram Channel
    2002 S3 REVO
    Milltek, Sachs Organic clutch, 007p, Genuine RSTT's, BBS RS2's
    Koni FSD & H&R springs, Neuspeed 22mm rear ARB, KW tie arms
    LCR Brembo's with DS2500's & Paul's 300mm Rear disc kit,
    Michelin Pilot Sport 3's,Badger5 V2.2 Jetex filter & heatshield


  5. #4
    finesse's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London / Anglia
    Posts
    2,814
    That was the temp sender you changed; http://www.wak-tt.com/tempsensor/tempsensor.htm

    What you need to change is the thermostat ; http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=16925102


    Get a genuine thermostat , o-ring and bottle of G12 from Audi ONLY
    Ibiza Cupra TDI

    Gone:

    Audi C5 RS 6 - Stage 2
    Audi 8L S3 - Revo'd

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Stockholm / Sweden
    Posts
    52
    I did send you a PM Karliboy...
    S3 225 BAM
    Stage 1 TuningChip, AEM Dryflow cone filter, 19" OZ Superturismos

  7. #6
    Welly's Avatar
    VX220 SC Driver :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,695
    Thats classic thermo failue symptoms. End of discussion.... LOL.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson





  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Norway
    Posts
    2
    Thanks for the help guys!

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO