Volks AutosJMB Retrofits
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    dares_uk's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    117

    whats this connector ?

    As title really, was looking at the engine today, to see if i could change the temp sensor,
    and found this connector unplugged. just wondred what it was for ??

    the connector in the center of the pic.



  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    It's all in bits

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bristol
    Posts
    219
    N249

  4. #3
    dares_uk's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    117
    ??

  5. #4
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,558
    Plug it back in as the engine won't run correctly without it... the N249 allows the ECU to control the DV... Disconnected the ECU will not adapt properly and can overfuel.... Welly had a similar issue when he did his N249 bypass and removed the valve completely, the emissions were all over the place making it fail the MOT.

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  6. #5
    It's all in bits

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bristol
    Posts
    219
    Assuming you are referring to the electrical connection it is for the N249 which is used by the ECU to control excessive boost. This provides some info, although is actually about removing it from the vac system.

  7. #6
    dares_uk's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    117
    interesting, i dont know how long its been off for, but doesnt seem to of effected anything,been driving fine.
    plugged it back in now, so will see if its anybetter.

  8. #7
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,558
    I would imagine the ECU will have logged a fault code so it would be a good idea to get it scanned with VAGCOM or similar..

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO