Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 5 of 5

Thread: fault codes

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    77

    fault codes

    hi,
    i have an a3 1.8t and have been having trouble with 17705. i havent had any leaky hoses tho. i also has 17535 now.
    could these codes be because of my maf sensor which i changed. its not a genuine bosch one but i have only had this trouble since changing it.
    thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    mark_sarah's Avatar
    Limp mode!

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norwich
    Posts
    203
    I have the same car on a 99 plate, but have noticed a difference in power since my maf died. I replaced it with a non Bosch part, but i seem to only have a 3rd of the power i should have. I returned my MAF sensor as faulty, and purchsed another non Bosch part from a different supplier, but still only have a 3rd of the power i should have. I have got Vag com, but have no idea how to use it!
    Do you think these faults are related?
    What symtoms have you got Jamie?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    77
    i havent had the car long but shortly after i bought it the engine light came on so i had the car read for codes an it was givin me a dead maf so i changed it and the engine light has now gone off an hasnt come back on but i have these codes now and am not sure weather it could be because of the maf. ive been told if its not a genuine bosh they can give wrong readings. im down on power to doestn seem to pull as much!i havent got vag com woul be handy to hav tho. i would buy a bosh one but dont wanna waste money if its not gonna solve the prob

  5. #4
    mark_sarah's Avatar
    Limp mode!

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norwich
    Posts
    203
    I have the same thought. Now gonna give my mate a ring and try the MAF sensor off his car.

  6. #5
    mark_sarah's Avatar
    Limp mode!

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norwich
    Posts
    203
    Tried his Maf sensor still lacking in power, put my pattern Maf on his car his ran fine. Did notice on his the dump valve was connected differently, gonna read into it later.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO