Chris NottVolks Autos
Results 1 to 9 of 9

Thread: ISO Connectors

  1. #1
    AudiiduA's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    358

    ISO Connectors

    Hi all, i fitted an aftermarket stereo and only the front speakers are working, looks like theres only 4 wires on the original connector plug,there is a big plug with lots of wires in it that i couldnt connect as its bigger than the other 2 and nothing to plug it into! is this for the sub and rear speakers?? seen on ebay a ISO connector lead set that says its for converting an Audi system to an aftermarket one! has anyone else had this?
    Cheers all,
    Lee

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    AudiiduA's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    358
    Anyone??

  4. #3
    leshkin's Avatar
    Speeding in reverse gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Northwood
    Posts
    678
    Which sound system do you have? This will dictate the adapter you will need.

    I think yours is a rear-only amplified and the adapter you might need is an Autoleads PC9-401 adaptor, which costs about 25 pounds.

  5. #4
    AudiiduA's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    358
    Quote Originally Posted by leshkin View Post
    Which sound system do you have? This will dictate the adapter you will need.

    I think yours is a rear-only amplified and the adapter you might need is an Autoleads PC9-401 adaptor, which costs about 25 pounds.
    Its not the Bose,had a boken sony in when i bought it! just bought a JVC unit! it has the sub in the boot too.

  6. #5
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,985
    Bose is amplified front and back, most other Audi units are rear amps (amp is in the boot box and is smaller than a match box).... the ISO's cover the fronts and the rears have an amp feed - if you had a system that worked before then you must have changed something for the rears to not be working....

    was all fine previously?
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Black FZ6 - Turbo car 'slapper'
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  7. #6
    AudiiduA's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    358
    Quote Originally Posted by 1animal1 View Post
    Bose is amplified front and back, most other Audi units are rear amps (amp is in the boot box and is smaller than a match box).... the ISO's cover the fronts and the rears have an amp feed - if you had a system that worked before then you must have changed something for the rears to not be working....

    was all fine previously?
    No! the sony headunit was just filling a hole! tried to get it working but found its fooked, so bought a new one! there is 2 small plugs and a slightly larger one in the original Audi wiring, but only the 2 small ones with the stereo, hence the bigger one is now unused! done a bit of research and turns out i need a special ISO connector that converts it so can use all 3 plugs! im thinking its for the rear speakers and Sub???? This is really Pi**in me off now!

  8. #7
    leshkin's Avatar
    Speeding in reverse gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Northwood
    Posts
    678
    Quote Originally Posted by leshkin View Post
    Which sound system do you have? This will dictate the adapter you will need.

    I think yours is a rear-only amplified and the adapter you might need is an Autoleads PC9-401 adaptor, which costs about 25 pounds.
    As stated earlier, you need this adapter if you already don't have one - Autoleads PC9-401

    Photos of what connectors you have will help if someone has butchered the original wiring already.

  9. #8
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,985
    i have a solution but think it will cost slightly more if LEshkins solution works - not had experience of that particular lead myself but have heard of one in existance that does just what you need - curious to know how it converts an amplified signal though if its just ISO based with no module?
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Black FZ6 - Turbo car 'slapper'
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  10. #9
    AudiiduA's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    358
    Just ordered this lead from ebay! will let you know if it works?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO