EM TuningSky Insurance
Results 1 to 16 of 16

Thread: trouble with a3

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91

    trouble with a3

    hi peeps, i recently changed my maf sensor, its not a genuine bosh one and ever since ive been getting a 17705 code. would this be because of the maf sensor or something else?the engine management light was on before i changed the sensor an it went of as soon as i changed it and hasnt come back on.
    anybody have any ideas??
    thanks alot

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    its a 1.8t by the way lol

  4. #3
    finesse's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London / Anglia
    Posts
    2,814
    Not the maf sensor; probably a split hose somewhere


    17705/P1297/004759 - Pressure Drop between Turbo and Throttle Valve (check D.V.!)
    Possible Symptoms

    * Power Loss

    Possible Causes

    * Leaking hoses and/or pipes between components
    * Check Boost Pressure Control Valve (N249)

    Possible Solutions

    * Check hoses and/or pipes between components
    * Check / Replace Boost Pressure Control Valve (N249)
    * Check / clean Throttle Valve, do Throttle Body Alignment

    Special Notes

    * Did anyone fitted an extra (wrong) dump valve?
    Ibiza Cupra TDI

    Gone:

    Audi C5 RS 6 - Stage 2
    Audi 8L S3 - Revo'd

  5. #4
    finesse's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London / Anglia
    Posts
    2,814
    Someone more knowledgeable can answer this
    Ibiza Cupra TDI

    Gone:

    Audi C5 RS 6 - Stage 2
    Audi 8L S3 - Revo'd

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    i have had an extra dv fitted but it seems to be working fine and there is no signs of split pipes. sometimes when starting in the morning it struggles to run so last time it did this i umplugged the maf and the car idles fine then?is that just a coinsidense. the codes intermitent by the way

  7. #6
    ALPINE's Avatar
    Yes its diesel, now cry u lost

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    S/E LONDON / KENT
    Posts
    3,086
    jamie , dont suppose you have your old knackerd maf do you?

    My moneys on a vac leak somewhere.

    Now to many mods to list! Lots of power, torque and Leather!

  8. #7
    DJ_Troopa's Avatar
    K1 Driver

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West London
    Posts
    1,737

    My Social Networking

    Visit DJ_Troopa's Instagram Channel
    I thought the non genuine Bosch MAF's were crap as a few people have had bad experiences with these. My friend had one on his A4 and it cocked up within 2 days!
    Inferi Black Cupra K1

    Click here for more Troo-Pics!


  9. #8
    finesse's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London / Anglia
    Posts
    2,814
    Ibiza Cupra TDI

    Gone:

    Audi C5 RS 6 - Stage 2
    Audi 8L S3 - Revo'd

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    yes alpine i have my old one mate.
    so you recon it could be it trooper?is there any way a garage could test the maf?

  11. #10
    ALPINE's Avatar
    Yes its diesel, now cry u lost

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    S/E LONDON / KENT
    Posts
    3,086
    Jamie, if you have no use for it im after a MAF housing (with out the sensor) i de-meshed mine (as most do) but my car dont like it... want to sell me your busted Maf dude?

    Now to many mods to list! Lots of power, torque and Leather!

  12. #11
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    i cleaned the old one last weekend and when i went out for a spin the car felt like it was missing when driving.didnt let it dry for an hour tho more like 15mins

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    sorry alpine i only replaced the sensor dude so i still use the old housing. what does de messing it do?

  14. #13
    ALPINE's Avatar
    Yes its diesel, now cry u lost

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    S/E LONDON / KENT
    Posts
    3,086
    ahhh no problem! some say its restrictive, i day its needed, as mine has flat spots now where it didnt before. my sensors fine and i cant just buy a housing! gotta love audis!

    Now to many mods to list! Lots of power, torque and Leather!

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    you tried ebay? so you think it may be a vac leak then?would that cause the dodgy running.stalls sumtimes

  16. #15
    ALPINE's Avatar
    Yes its diesel, now cry u lost

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    S/E LONDON / KENT
    Posts
    3,086
    yep and yep! if the revs are going up n down all the time it could well be a dirty Throttle body.

    Now to many mods to list! Lots of power, torque and Leather!

  17. #16
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    91
    ok thanks matey ill let ya know what it is

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO