Monster MotorsportChris Nott
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gosport, Hants
    Posts
    367

    Are these normal??

    Getting these fault codes up all the time in Vagcom.

    2 Faults Found:
    01539 - Headlights Not Adjusted
    35-00 - -
    00774 - Level Control System Sensor; Left Rear (G76)
    31-00 - Open or Short to Ground

    The Ross Tech site lists a possible cause being aftermarket suspension installed. I have the B8's and H&R springs fitted. Should I be looking into this or is it normal with aftermarket suspension. Anyone else got the same?

    I'm also getting these:

    2 Faults Found:
    00878 - Connection to Speaker Front Left
    36-00 - Open Circuit
    00879 - Connection to Speaker Front Right
    36-00 - Open Circuit

    Can't say I've noticed the front speakers not working, but will have to check. MIL light not lighting for any of these. Any help appreciated.
    2003 Dolphin Grey S3, with a few mods....

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Ross_S4

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dundee
    Posts
    718
    For your G76 sensor fault - Scoot under the nearside rear corner and check the sensor is plugged in. If it is, look at the sensor linkage and also at the top of the linkage check the plastic arm on the sensor itself. If the lower suspension arm comes down too far it can break the plastic arm of the sensor (i.e.e when fitting aftermarket suspension). The sensors are pretty cheap if it is broken, part number is 4B0907503.
    I had to replace mine when I first got the car, it's a piece of p*ss.

  4. #3
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gosport, Hants
    Posts
    367
    ok, thanks, so it should still work even when aftermarket suspension has been fitted. It's just a case of it can get broke when fitting etc.
    2003 Dolphin Grey S3, with a few mods....

  5. #4
    Ross_S4

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dundee
    Posts
    718
    It can definately get broken during suspension work, as to whether it will still work with your setup - not too sure to be honest.
    The sensor has a set range of operation, like it can only work across a set angle. Not sure how the new suspension affects it, mine is standard.

  6. #5
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gosport, Hants
    Posts
    367
    Ok, cheers Ross, will have a look at it at some point. May see if it can be modded to work with the lowered suspension. Need to find my vacuum/boost leak first though!
    2003 Dolphin Grey S3, with a few mods....

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO