Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 2 of 2

Thread: Lacking Power

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    49

    Lacking Power

    I seem to be suffering a gradual loss of power on my S3, but struggling for ideas where to look!

    The symptoms are it seems to lack the same degree of boost it used to have, what boost there is comes in late, and the engine sounds quite rough under load.

    If I disconnect the battery to clear all and any adaptations it will go back to feeling normal, un-plugging the MAF can improve things too. Erratically it will occasionally run normally without having to do any of this.

    I've treated it to a new MAF recently, and a full service inc plugs but I keep getting the same symptoms. In particular the engine just doesn't sound 'right'.

    Any ideas where to start looking?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    worcester
    Posts
    1,097
    boost leak would be my first thought, check as many hoses as you can see, pay close attention to the one which runs from under your inlet manifold to dv, and the one that connects to your fpr on the right hand side of the top of the fuel rail, removed any hoses recently? make sure you havent over tightened the clips causing a split

    do you have access to vagcom? plug it in and see what it throws up, would save you alot of pointless searching

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO