Chris NottAH Fabrications
Results 1 to 7 of 7

Thread: Heater Blower

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6

    Exclamation Heater Blower

    Mines going very slowly (if at all) and making a clicking/knocking noise. Can anyone point me in the right direction as obviously the search isn't working. Please and thank you in advance

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    This is happening alot recently.
    Before you do anything big have a look at what I said on this thread http://www.audi-sport.net/vb/showthr...king-any-ideas
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  4. #3
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,990
    mine used to do this through lack of voltage, turned out to be the connector, accessible by taking out the glovebox..... other than that id be changing the unit
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Grey Triumph Sprint 1050 ST
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Just been out and took the glove box off, removed and refitted the fan plug and checked the other plug on the orange module on the climate pack.


    It now works again, on all settings hot, cold, aircon, fan speeds etc. Left the glove box off so I can make sure it works on the way to work and back tomorrow.

    Cheers Lemon

  6. #5
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,990
    you will most likely end up having to redo it...i ended up wedging something between the plug and tie wrapping it down
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Grey Triumph Sprint 1050 ST
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  7. #6
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    Quote Originally Posted by kjc300 View Post
    Cheers Lemon
    You're welcome
    Like animal said you will probably have to do it again in a few weeks, I found that if i kept the top part of the clip clipped in and pulled the bottom part out it worked properly then just taped it in place.
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Right, update time.......

    Had the glove box off for about a week now, but still kept having problems with it stopping. There was obviously a dodgy connection somewhere as wiggling the plug caused it to turn on and off. I couldn't see anything wrong with the actual plug so decided that it was the fan itself.

    I took the fan out for a closer look and discovered that one of the 'spades' was slightly loose. I stripped the motor down, (although I think you could do it without stripping it maybe) and resoldered the joint with the flame off my gas soldering iron. Melted a bit of the plastic surround but no harm done.

    The spade is now secure and once all back together I cannot make the fan stop by wiggling the plug so I reckon it's sorted. Will leave the glovebox off till the weekend to make sure though.


 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO