Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    188

    Heaters stopped working any ideas?

    ok this morning i noticed the heater making a funny noise like u could hear the fan inside as u turned it up it went away so i turned it off for a while then when i turned it on again nothing all the controls are working on the display but no air been blown through the vents any ideas what it could be. its pre facelift controls digital aswell

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Ross_S4

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dundee
    Posts
    718
    get it scanned mate there'll probably be a fault code up.

  4. #3
    HTC
    HTC's Avatar
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Koh Samui, Thailand
    Posts
    3,402
    Well if you were hearing strange noises then I'd imagine the motor has failed, but first check the fuse.

  5. #4
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    It could be the wiring on the fan, you go over a bump n it'll come back on.
    What you want to do is remove the glove box which is held on by torx screws, theres 3 holding the top on as you open the glove box lid, remove the plastic cover on the side (like the fuse box cover) and there will be another 3 or 4 there, then there's 1 on the right side of the little shelf under the glove box.
    It will now come off and you will see the fan right in front of you, there is a big connector with 2 wires attached to it which is about 2 to 3 inches wide. Wriggle that about and your fan should come on, if not...then I don't know lol or the motor is on it's way out. If it does come on then you can either replace the plug or if you want a quick fix then wriggle it into a position where your fan works and tape it in place.
    Hope this helps!
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    188
    cheers guys will go an try now

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Darwen, Lancashire
    Posts
    40
    Mine has done the same! Did you have any luck after your findings, and any remedy?

  8. #7
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    I did make a thread on how to fix this but can't seem to find it.
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  9. #8
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Darwen, Lancashire
    Posts
    40
    Thats cool. So did you have to replace with a new fan ? How much?

  11. #10
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    Quote Originally Posted by New2Audi View Post
    Thats cool. So did you have to replace with a new fan ? How much?
    Nope didn't replace fan, just cut the plug and replaced with spade connectors. Been working perfect ever since.
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO