AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ipswich, Suffolk
    Posts
    22

    Ruined steering ???

    Hi guys, got a bit of a dilemma i think my steering pump on my s3 has kaputted i have no power steering and its just so stiff and tight to turn and in the ice its just dangerous. Ive checked steering fluid thats fine so im assuming the pump has gone seeing as theres no tracking issues and the car doesnt pull to anyone side... also are the a3 and s3 identical PAS pumps?! thanks for all your help! had to put the car away in the garage til new year now

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    swatchuk's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    208
    Mine started playing up last night. It's sort of intermitant though. If i rev the car a bit it works. If i'm just sat still i cant move the wheel. Developed a miss fire too. Not bad considering ive had it a week.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ipswich, Suffolk
    Posts
    22
    bloody hell yer that aint a good start bud! but mine isnt intermittant its completely FUBAR'd lool only thing ive had go wrong with it in a year!

  5. #4
    jojo's Avatar
    S3 Drift King!

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Solihull, Midlands
    Posts
    25,505
    It could be the pump or the rack, you need to get it looked at.



    99' Audi S3(APY) - Brilliant Black Click>>>Going Sideways vid!
    You've got to have a laugh! For Sale:LCR Brakes - £400



  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ipswich, Suffolk
    Posts
    22
    Yeah wil have to take it somewhere on the 27th lol wouldnt the steering rack make it pull to one side though?

  7. #6
    bobby_southward's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    34
    mine just gone too, took a look under the bonnet and saw that the auxillary belt wasnt moving when the engine running? car runs straight and true, but at speed (above 50-60mph) there's a very noticable vibration? HELP!!!!!!!

  8. #7
    bansheeboyo's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    aberdeenshire
    Posts
    203
    yeah i got that lastnight
    being a pure tit in the snow ,having a good laugh then hit main road where speed was about 70 and a ratly vibration occoured,whats this gonna cost ,also one of my passangers pointed out my steering wheel is not straight when we are going straight ,could this jst be a bushing or a tie rod ??
    Audi 1.8t quattro
    Mods :Evo 8 ralliart carbon fiber mud flaps ,forge 007p,k&n appolo cold air feed filter, ko4 turbo by backdraft that fits on ko3 mani
    will go big turbo soon though

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO