Badger5JMB Retrofits
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 41 to 80 of 94
  1. #41
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    174
    i had the same problem on my 1.9tdi would go in to limp mode but no lights on turn car off and restart then was fine for rest of the day untill the next day then same limp mode again with no lights replaced loads without finding fault then found it was over boosting siezed turbo replaced turbo for a recon with 12 months warrenty works fine now hope you get it sortid mate

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #42
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Im realy getting fed up with this now.
    The car went to jbs and was aparently reflashed with the problem mapped out, however, cold weather in the morning... same result, bellow 5 degree means only 11is psi, that is until i turn the engine off and restart it, then all is well,
    I rang them up and said... still the same,
    It must be the car they replied,
    I said well it must be something elecrical as simply turning the car off and on sorts it,
    Its not that simple they say,
    Ive ordered new N75 and N2.. valves and will be fitting them today, I dout however it will change anything,
    Somebody posted it could be the actuator but is this likely on a 10mth old turbo? thats done 4k miles? and would simply turning the engine off and on free it up?
    Im starting to think it hasnt been coded out correctly. But how the hell do i go about proving or disproving any of this??

    also... if it was hitting limp mode due to over boosting would the gauge have to go above 11psi? it never does,

    Vag com shows one fault code everytime it has done this...
    Preasure drop between turbo and throttle valve. check DV !

    This code doesnt need clearing for the car to run fine once ive turned it off,


    Last edited by S3 Paul; 17th December 2009 at 17:21.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  4. #43
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    I had exactly the same prob, Tuner insisting it was a problem on the car, & not the map. Eventually I got the REVO trial, & guess what, no 17705 code. Had it properly REVO'd & never saw the damn code again.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  5. #44
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    BTW As I mentioned earlier in the thread. I found that if I started the car when cold with some revs on, it didn't throw the code or go into limp.
    Last edited by pauldazzle; 17th December 2009 at 17:36.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  6. #45
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    I'm sure you've got the same issue. I spent 3 weeks chasing a non existent boost leak.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  7. #46
    Effect's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    469
    Quote Originally Posted by S3 Paul View Post
    Im realy getting fed up with this now.
    The car went to jbs and was aparently reflashed with the problem mapped out, however, cold weather in the morning... same result, bellow 5 degree means only 11is psi, that is until i turn the engine off and restart it, then all is well,
    I rang them up and said... still the same,
    It must be the car they replied,
    I said well it must be something elecrical as simply turning the car off and on sorts it,
    Its not that simple they say,
    Ive ordered new N75 and N2.. valves and will be fitting them today, I dout however it will change anything,
    Somebody posted it could be the actuator but is this likely on a 10mth old turbo? thats done 4k miles? and would simply turning the engine off and on free it up?
    Im starting to think it hasnt been coded out correctly. But how the hell do i go about proving or disproving any of this??

    also... if it was hitting limp mode due to over boosting would the gauge have to go above 11psi? it never does,

    Vag com shows one fault code everytime it has done this...
    Preasure drop between turbo and throttle valve. check DV !

    This code doesnt need clearing for the car to run fine once ive turned it off,


    I've found this with JBS.
    I rang them last year when I had this same problem before i knew what I know today, someone suggested to me that it was the map causing problems, they denied it and said it wouldn't be anything to do with the map.
    Now I have found out it probably IS the map causing this I am annoyed, I shall probably be contacting JBS in the near future to get this sorted.

    Paul out of interest how does the CC compare to REVO ?
    I went CC due to people saying REVo runs out of puff a bit quicker.

  8. #47
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    I will not be happy if i have to fork out for another map (500) to sort this. If its a fault in their map then they should sort it.
    Im ringing them tommorow so if they refuse to sort things then its about as poor an advert as it gets for them and custom code.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  9. #48
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,520

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Paul, we used to have this exact same code occasionally from the A3.Only occured since it was re mapped. I have seen it on other cars and changing the software seems to cure it.

    Do JBS do a different brand of software they can flash it with instead?

  10. #49
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    As far as im aware... they only deal with custom code... i would get a revo trial and get jbs to reflash it again after but... its not a stock phase one map now. its a custom set up at the min
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  11. #50
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    TBH mate I would get hold of them with the info mentioned on here & say you want the map removed & refund so you can get a revo, cause you're getting no where fast overall, no pun intended, its just pita to keep going through the same rigmoral with these people & to leave you holding you're genitals in your hand for 4 hours would be enough for me, totally I'd be fuming.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  12. #51
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Well im going to be ringing them and explain with the aid of the thread, That its a custom code issue not my ( and other peoples ) car. One last chance will be given and as its a bloody floor in the programing, IF and i will be bloody shocked IF it was somethingelse i will pay and i will post here what the problem was. But for it to show up on sooo many cars in the same way and be cleared in the same way. Im 90% sure its the map.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  13. #52
    Essflee's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2,007
    It does seem strange how some maps don't take to some S3's, I've had a very similar issue in the past with my car, one minute I'd hit limp mode and the next the car would be fine. I also took my car back to the tuning company but despite them having my car for 2 days couldn't cure the problem in whch I lost faith, I then had to bite the bullit and go to another company "Jabba" to see if they could cure my problem as I'd always suspected the map, they put there map on my car and I haven't hit limp mode in 18+ months it's been on the car. I wasn't happy about the money I wasted but it cured the problem which was seriously getting on my tit, so dispite the money I lost I was a happy boy again
    revo'd

  14. #53
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by S3 Paul View Post
    As far as im aware... they only deal with custom code... i would get a revo trial and get jbs to reflash it again after but... its not a stock phase one map now. its a custom set up at the min
    You do realise JBS and Custom Code are the same people.. aka James Bradley Silverstone... the JBS in JBS
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  15. #54
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    All I can say is I had the revo trial years back, then ordered the revo within 5 mins of trial as it was so good & it was on the car for many years without one issue, then I sold the car mistakenly lol, but map was faultless, so take from that what you want, personally I'd go with them as I dont recall hearing any issues like this with a Revo.

    So apart from turbo & the IC's, there is just the piping & the flap that could cause these issues & maybe a sensor, no??

    Given the on/off/on scenario fixes this, if it is a part, it would suggest something electrical or is being jolted into a working state, speculative as my earlier posts said, but this from a common sense pov would be the way to look at it, I would ask they remove the map then get the revo trial & see if this has the same issues, cause if its a part then it would most likely fail at low temps just the same no??
    Last edited by NHN; 18th December 2009 at 12:45.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  16. #55
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by NHN View Post
    All I can say is I had the revo trial years back, then ordered the revo within 5 mins of trial as it was so good & it was on the car for many years without one issue, then I sold the car mistakenly lol, but map was faultless, so take from that what you want, personally I'd go with them as I dont recall hearing any issues like this with a Revo.

    So apart from turbo & the IC's, there is just the piping & the flap that could cause these issues & maybe a sensor, no??

    Given the on/off/on scenario fixes this, it if a part would suggest something electrical or is being jolted into a working state, speculative as my earlier posts said, but this from a common sense pov would be the way to look at it, I would ask they remove the map then get the revo trial & see if this has the same issues, cause if its a part then it would most likely fail at low temps just the same no??
    Early Leon Cupra-R's from revo had this cold start issue.. talking 4+ years ago now probably, but revo fixed it. same era ecu's and engines
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  17. #56
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Must be longer as I had a 99 s3 in 01 onwards & got mapped not long after that, so must be 6-8 years now.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  18. #57
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Quote Originally Posted by badger5 View Post
    You do realise JBS and Custom Code are the same people.. aka James Bradley Silverstone... the JBS in JBS
    Yes sir i know its just james under another name lol
    Still the same situation of banging my head against a brick wall though.

    If i remember rightly back when i had my VR6 JBS used to be REVO agents
    But james "developed" custom code



    The car is booked in on monday afternoon/ tuesday .
    Im to be honest expecting a bill and no change,
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  19. #58
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    How can you expect a bill if the problem wasnt there before, only after mapping was it present, he should now just remove the map & refund you overall as he has so far not fixed it & also left you holding yourself for 4 hours, which for me is absolutely disgusting attitude overall, he should be bending over backwards to fix it or offer the refund, the telling tale will be if after removal the car is ok & then you revo trial it, if this is ok then it 100% proves the map is at fault.

    Also Bill, I'm not a mapper or even close, but how can it be down to inherent code here, if the problem doesnt exist beforehand, can you expand on this a little to understand this comment please.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  20. #59
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    Yeah it's a pretty poor show on their part.
    There are other cases of this with the CC map so they should know about the problem.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  21. #60
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Exactly, thing is, does he write his own code or import it in like some tuners do, be interested to know this as I know there are tuners that just send of the car file to the actual programmer & they amend it, then return the file via email to be uploaded.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  22. #61
    Essflee's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2,007
    I totally agree with what advice some of these lads are giving, I know if I was in this situation again I would go back to the company and stress that I am not happy about the map, insist that the map is removed and refunded. Like I said earlier, in reality a tuner is never going to admit a fault in the software they provide and will hunt high and low for a problem other than the map that may not exist, wash your hands if I were you and get a Revo or the like, hopefully a map that does agree with your car...
    revo'd

  23. #62
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    I've had Revo stage 1 on 2 Mk4 Golfs in the past, & they were absolutely trouble free. The 1st one was a 150bhp Ko3, & yes it did run put of puff a bit at the top end, but it kicked like a mule when boost came in, & was great fun. The 2nd one was a 180 bhp Ko3s Anniversary, & that kicked in lovely, & hung on all the way up to the red line. It was this car that I had all the same problems as you, prior to going Revo.
    My neighbour has a Cupra 180 AMD stage 1 which is more progressive than the Revo, & doesn't put such a big smile on your face, but still trouble free.
    My A3 Quattro has Ecu-Evolution custom map, which is aggressive, but again trouble free.
    I'd be demanding my money back if I was you.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  24. #63
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by NHN View Post
    ... also Bill, I'm not a mapper or even close, but how can it be down to inherent code here, if the problem doesnt exist beforehand, can you expand on this a little to understand this comment please.
    it is inherant in the std code...but given the difference between actuator boost and std boost is small, but very large difference between actuator and mapped boost levels, the deviation is much larger hence the code thrown.. the temp thing is not performance map related directly, but the higher boost requested on tuned file sets off this inherant 5'c temp related thing.
    revo suffered it on leon cupra r's, and found a fix for it - sorted.

    cc have done this on 2 x s3 codes i have had, one of which i have tried and worked (tufftys), so cc have fixed it once at least. took him some time to do if i remember.

    cc should fix this for paul - end of
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  25. #64
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by pauldazzle View Post
    I've had Revo stage 1 on 2 Mk4 Golfs in the past, & they were absolutely trouble free. The 1st one was a 150bhp Ko3, & yes it did run put of puff a bit at the top end, but it kicked like a mule when boost came in, & was great fun. The 2nd one was a 180 bhp Ko3s Anniversary, & that kicked in lovely, & hung on all the way up to the red line. It was this car that I had all the same problems as you, prior to going Revo.
    My neighbour has a Cupra 180 AMD stage 1 which is more progressive than the Revo, & doesn't put such a big smile on your face, but still trouble free.
    My A3 Quattro has Ecu-Evolution custom map, which is aggressive, but again trouble free.
    I'd be demanding my money back if I was you.

    with all due respect - irrelevant comparison.
    this is a 210/225 motor issue only

    you are comparing apples and pears
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  26. #65
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    637
    Only trying to help Bill. Someone earlier in the thread was asking if Revo "ran out of puff"
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  27. #66
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by pauldazzle View Post
    Only trying to help Bill. Someone earlier in the thread was asking if Revo "ran out of puff"
    running out off puff on a k03s is hardware (turbo - as its little and is all outta puff as the revs pass 5krpm ) not a temp related boost issue like on the 210/225 motor

    when you log request vs actual you will see the code ask for the boost still but when its outta puff its outta puff no matter how nicely you ask it for more

    its not revo related, but hardware as rule
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  28. #67
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Quote Originally Posted by badger5 View Post
    it is inherant in the std code...but given the difference between actuator boost and std boost is small, but very large difference between actuator and mapped boost levels, the deviation is much larger hence the code thrown.. the temp thing is not performance map related directly, but the higher boost requested on tuned file sets off this inherant 5'c temp related thing.
    revo suffered it on leon cupra r's, and found a fix for it - sorted.

    cc have done this on 2 x s3 codes i have had, one of which i have tried and worked (tufftys), so cc have fixed it once at least. took him some time to do if i remember.

    cc should fix this for paul - end of
    Thanks for that, but would you say he is now within his rights to ask for a refund & removal?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  29. #68
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Well the more people that show CC this problem the more likely they are to have to admit its a coding problem and sort it across the board.
    To say im miff'd about spending over 300 over the last year in both changing parts and JBS labour bills to get no where as its very likely this is a mapping issue not "hard ware"

    Its in on tuesday... so , It needs sorting once and for all, It may seem a small problem to some that i can clear by turning the car off and on again BUT i went with Audi and JBS for that matter as i wanted continued reliability. Not the problems im having here.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  30. #69
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by NHN View Post
    Thanks for that, but would you say he is now within his rights to ask for a refund & removal?
    my opinions in this respect will remain my own. i am not going to get inbetween jbs-cc and paulS3

    other cc s3's have had this, it does appear to be code and for me, on tufftys s3, it ws rectified, but car itself cannot be ruled out, but given the work pauls doing (at some cost) to eliminate these "other" things which may get the blame, it will only leave code.

    fmic is on the car since code was done, new pipework, so there have been car changes since last "code" in tuning terms was done. temp fix is not performance part of code related

    i wish him luck
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  31. #70
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Ah...
    Something i hadnt thought about, The front mount intercooler is a newish part of the car. The map was done before it was fitted, I did take the car back to jbs since then but the fault code was there before. and is here now. Could it be anything to do with that? The boost pipe system has been tested upto 2bar for leaks and nothing was found, The intake temps. arent to blame surely?
    I am quite sure this problem has been about a while now, but with out the boost gauge i couldnt be sure but the car has felt flat on cold mornings for a while.Vag com checks have always shown this fault after the car has felt flat.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  32. #71
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    i mention it, as its likely to be mentioned by jbs as something "new" since the performance aspect of the code was written... if you get my drift

    cold issue to describe sounds exactyl like tufftys and that was code, was fixed and never came back
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  33. #72
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    Quote Originally Posted by S3 Paul View Post
    The car is booked in on monday afternoon/ tuesday .
    Im to be honest expecting a bill and no change,
    progress or snowed in?
    how did it go?
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  34. #73
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    I got the car to them monday teatime.
    I had a call yesterday at work saying they put the car inside by mistake over night so it wasnt cold enough when they started it up. They said the file on my car has been altered in the same way as tufftys was But as it was showing 7.5 degree yestersday it wouldnt fault. They did say the car is not making the boost the map is asking for so they did a few things... repositioned the boost gauge pipework to the fuel preasure reg instead of the DV vacume pipe. They had bypassed the N24... valve even though it is brand new. I surgested leaving the car in the outside compund over night then trying the drive it this morning, im pretty sure it will fault today but im guessing that still will not explain the lack of boost,

    The saga continues


    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  35. #74
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    FFS man what is wrong with these people, Paul just ask for code to be removed & a refund, I mean no disrespect but simple things like car outside to fault find etc arent exactly brain surgery are they, I dont know how you hold your tongue tbh mate cause seems its one thing after another.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  36. #75
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    I lost boost mainly when the car was warm. Sometimes seemed as if there was no turbo but could still hear it spool. Checked the hoses couldn't find anything. First time vag com no errors mmmm also car blew blue smoke after idling when i revved her.
    Problem carried on and on. After about the 3rd time checking my hoses i found that one of my turbo hoses had a slit in it. Changed the hose all was fine.
    Week later problem happened again aaaaaaaaarrrrrrrrrrrhhhhhhhhh
    After a few week it got worse until total loss of boost. Had a post up here not long ago.
    Checked all hoses again and again even checked the DV nothing.
    Arranged Vagcom with Sandip big thanks.
    On the morning of the day Vagcom was scheduled with Sandip I checked the hoses again and yehh to my amazement I found the B*****d the hot air recirculating hose back to my DV had a spiral slit in it. Me and Sandip did vagcom it actually brought up loss of pressure for this hose. The same hose has split 3 times now lol.
    Split at some of the worst times it could to.
    Jumping on the motorway,
    over taking etc
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  37. #76
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Well, had a call today to say they have found 2 split small vacum pipes and are convinced this is what was causing the problems.
    I said did they run the car from cold this morning... he said yes and this is the cause of the problem.

    Im not sure and think its one last clutch at the few remaining straws.

    That said i realy hope im wrong and the problem is fixed. IF the parts turn up im back driving it tomorrow.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  38. #77
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by S3 Paul View Post
    Well, had a call today to say they have found 2 split small vacum pipes and are convinced this is what was causing the problems.
    I said did they run the car from cold this morning... he said yes and this is the cause of the problem.

    Im not sure and think its one last clutch at the few remaining straws.

    That said i realy hope im wrong and the problem is fixed. IF the parts turn up im back driving it tomorrow.
    From what you have said and from how mine ran etc I would say they are prob right. Fingers crossed mate.
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  39. #78
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    well looking at the weather forcasts... i will have plenty of cold morning to test the repair over the next few weeks.
    Im realy prety stuffed at the moment car wise...
    It took me a full day to dig out the other car im using yesterday... its rear wheels drive... s snow/ice and a steep private road to my yard ...didnt work too well.
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  40. #79
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,572
    Quote Originally Posted by S3 Paul View Post
    Well, had a call today to say they have found 2 split small vacum pipes and are convinced this is what was causing the problems.
    I said did they run the car from cold this morning... he said yes and this is the cause of the problem.

    Im not sure and think its one last clutch at the few remaining straws.

    That said i realy hope im wrong and the problem is fixed. IF the parts turn up im back driving it tomorrow.
    Humm... did they say what pipes had split?

    Doesn't explain why it happens on first cold start and restarting the car clears it... if the split pipes are the 'cause' then surely it would do it warm/cold/day/night etc...

    That said, nothing surprises me about the problems the maze of pipes that VAG cars seem to cause anymore...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  41. #80
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Im with you tuffty,
    If its a split.. its split end of,
    It would be the same warm,cold... but they said ones a short straight and ones a small diameter elbow,
    This was all i could get out of them over the fone, "only be a few pounds each" i was told , Why the hell they design into a car sooo many stupid vac pipes that over time will fail is beyond me.
    If its this i will eat my hat,
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

 

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO