JMB RetrofitsMonster Motorsport
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    s3 ryan's Avatar
    ryan s3

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26

    Shuddering at 60mph

    hi guys since i bought my s3 back in feb i love it 2 bits but ive had a shuddering while acceleration as soon as it hits 60 and it goes after about 67 and theres nothing up thru high speed, ive had 2 different sets of wheels on so it cant be balancing and when it was in audi the other day for a mot i mentioned it 2 them and it failed on a rear spring and they said it was prob that but its still there any suggestions on what it could be plz

    thanks ryan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    voorhees's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leafy Warwickshire
    Posts
    14,896
    Ryan,If the rear spring is knackered then I'd suggest replacing both sides and then come back if it still does it also look for uneven tyre wear
    Last edited by voorhees; 2nd September 2009 at 06:57. Reason: re-read your post

  4. #3
    s3 ryan's Avatar
    ryan s3

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26
    thanks m8 audi just replaced the one that had snapped and all the treads are equal all bought the same time, its weird it only does it while accelerating from 60 - 65 baffles me lol

  5. #4
    voorhees's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leafy Warwickshire
    Posts
    14,896
    has the car had four wheel allignment ?

  6. #5
    s3 ryan's Avatar
    ryan s3

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26
    not since ive had the car will look into that then thanks at least it can be something ticked off the list

  7. #6
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,520

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Are the wheels you are putting on fitted with the correct spigots?

  8. #7
    s3 ryan's Avatar
    ryan s3

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26
    its doing it with the standard audi wheels

  9. #8
    jesters3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    The Shire's
    Posts
    1,516
    Also check that you haven't lost any wheel weights
    Jester
    "On my second S3 and loving it. RS3 here I come!!!"

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO