AH FabricationsBadger5
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    DJ-S3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Wakefield
    Posts
    683

    aircon not working

    hey, my aircon does'nt work. took it to kwik fit the other day to get it refilled and when i came back he told me it was already full, but wasn't working. i asked him if he knew why... but he didn.t have a clue.

    so i thought i'd turn to more proffesional people (you lot)

    does anyone know what might be the problem??

    dom

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Maz
    Maz's Avatar
    Moon is made of green cheese

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    East
    Posts
    1,008
    Can you give us some more details.

    ps Are you mad, never take your S3 to kwikfit you nutter!


    Mineral Grey [
    AMK
    ]


  4. #3
    DJ-S3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Wakefield
    Posts
    683
    nope cant give you anymore details. it just doesn't blow out cold air. blowers all still work. just doesn't blow cold air.

    only wanted them to refill it. but they couldn't because it was still full. it wasn't sent in for anything else. im not that mad.

  5. #4
    golf's Avatar
    ***** rent boy

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London
    Posts
    1,553
    If there's not a problem with the air con refrigerant, it might be the compressor at fault.

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    42
    Could be your 'Fan Control Module' on top of the battery??

    My aircon only blows warm air, even on Low. This problem began start of the week. Car's been in for a service today, and i mentioned the problem. Apparently the Fan control module is burnt out.... So hopefully this is what's causing it. Its about 40 from the dealer though, i THINK!

  7. #6
    Speedy Steve's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Leicester
    Posts
    1,246
    Sounds a bit like mine which turned out to be the Compressor clutch unfortunatly it means a new compressor
    Ive been Badger 5'd

    Can we break the magic 300?????? In a word Yes 314 BHP 249 lbft at Badger 5

    Quote Originally Posted by badger5 View Post
    steves is way quicker than any stock turbo'd s3 i have driven
    I only date skinny Women! They keep my power to weight higher...

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    42
    Just has a look at the Small Box ontop of the battery, replaced the 30 Amp fuse to the far Left, and hey presto!!! Ice Cool Air con!!!!

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    31
    Just has a look at the Small Box ontop of the battery, replaced the 30 Amp fuse to the far Left, and hey presto!!! Ice Cool Air con!!!!
    Check the base that the fuse sits into. When mine went the base was melted and needed replacing.

    Also note, when that fuse is gone you have NO FANS. So in traffic the car will overheat.
    Audi S3
    MKI Golf GTI
    Clio 172 Track Car


  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    42
    Maybe have to have a look at that then, all is fine at the moment though, both fans work, got aircon and no engine over heating,

    Thanks

  11. #10
    Shy19s's Avatar
    Oil running through my veins.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    London
    Posts
    902
    If it does turn out to be the A/C compressor, i have 2 for sale. PM moi, all the best with it.
    Totally addicted to boost.

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    28
    My aircon on my 1.8t has gone tits up too. Its fully gassed up, and the compressor is running, fuses all fine etc. yet it just doesnt blow cold air. It doesnt make any funny noises and you can hear the engine go on load when the compressor starts up. I just have no idea what it could be....

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO