Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    AudiS3Quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    201

    Help With Boot And Central Locking Problem

    I Had the annoying 3 bleeps a few weeks ago, and my central locking stopped working, I understand that this is the alarm control unit battries( under the subwoofer), Which can be fixed by replacing them or the alarm unit Its self.

    However Now, becasue the central locking isnt working I have to open the door with the key, but when it comes to open my boot with the key, the lock just seems the spin as the key turns, and therefore the boot wont unlock and open.

    Does anybody have any clues to why this might be happening and also is there a guide to repalcing the alarm control unit? , or do you recommend getting a grarage to replace it for me?

    Many Thanks

    Paddy


    EDIT: is this link below the same for fixing this problem with the s3.....................? If so i think i may get a garage to do it!

    ALARM NOT WORKING-TT-
    Last edited by AudiS3Quattro; 4th June 2009 at 16:21.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    Hi mine played up i just took all the connections off cleaned them up and now it works spot on. Connections where very dirty
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  4. #3
    AudiS3Quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by Kingston View Post
    Hi mine played up i just took all the connections off cleaned them up and now it works spot on. Connections where very dirty
    ah! great thanks for that, was it hard to access? did u have to remove the sub?

  5. #4
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    Was abit of a pain didn't take the Sub out. My pump/motor was there in front of the sub when i took the panel off it had a tie wrap on it. I just cut that off pulled the connections off it not much space i may add cleaned them up put them back on and all is fine. I havn't tie wrapped it back on though as it seemed to be pulled to tight. Not the easiest places for working i was lucky my boot still opened.
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  6. #5
    AudiS3Quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    201
    haha yer thanks for that, mayby i will trya nd get in the boot with a light through the rear seats!

    Appreciate your help!

  7. #6
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    No probs mate good luck climbing over the seats.
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  8. #7
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,281
    You can see the pump by opening the cover thats in the boot over the passenger side wheel. The pump is covered in grey foam with a cable tie round it. It's recommended to remove part of the boot trim to be able to get the pump in and out easily.

    Also I dont want to be a party pooper but if you require a brand new pump it will set you back 300 from the stealers and it will need to be coded to your key signal too. Mine needs replacing so i'm getting it done by a specialist.

    If you're lucky then it could just be the cogs in the motor and you can get a recon kit for the pump off ebay for under 100. You'll need to get it checked out mate.
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  9. #8
    AudiS3Quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    201
    thanks for that, yer i am goin to get it checked out by a specialist!

    many thanks

    Paddy

  10. #9
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    How you get on?
    Nogaro Blue 2001 S3 Quattro, Cream leather interior. Miltek Cat back, Induction kit, KO4 Hybrid Turbo, Chipped Remap, Power Boost Valve, Forge RC DV, Compbrake Racing 4 Pot Calipers with 2piece 350x32mm Conversion Front, 2 piece 330x20mm Compbrake Conversion on Back, Discs are Powervane Racing Rotors Gas slotted and internally veined. Hawk Hps Pads, Goodridge Braided lines to Calipers. Bose Symphony sound system. Compbrake Quickshift and side shift. Big thanks to www.Vagperformance.co.uk

  11. #10
    mad max's Avatar
    sixth gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    beyond the thunder dome
    Posts
    335
    Quote Originally Posted by Kingston View Post
    Was abit of a pain didn't take the Sub out. My pump/motor was there in front of the sub when i took the panel off it had a tie wrap on it. I just cut that off pulled the connections off it not much space i may add cleaned them up put them back on and all is fine. I havn't tie wrapped it back on though as it seemed to be pulled to tight. Not the easiest places for working i was lucky my boot still opened.
    how did you clean them up
    S3 TUNED AT MRC

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO