JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    mad max's Avatar
    sixth gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    beyond the thunder dome
    Posts
    335

    bomb in the boot

    i have a ticking noise in the boot,sounds like a bomb.searched the boot and seems to be coming from behind the cd player.searched the forum not much info on this problem apart from a post about central locking pump.is this problem a bad earth or the central locking pump on its way out.or is it the battery.anyone had any experience with this problem and can shed some light on it.
    S3 TUNED AT MRC

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Only me

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    cambridge
    Posts
    126
    finaly someone with the same problem with me
    mine sounds like its coming from the rear near side speaker
    and you can only hear it with the radio on but turned down
    but if you go round a roundabout it stop like theres a lose wire or somethink
    is this the same as yours? sorry i cant help but i thought i was going mad when i herd mine lol

  4. #3
    leshkin's Avatar
    Speeding in reverse gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Northwood
    Posts
    678
    The best course of action would be to remove the trim from that side and listen where exactly it's coming from. As you/or anyone else can do at this pont is guess, which will not be very productive.

    I had a very quiet clunking noise from the rear of the car, which sounded like a loose wire behind the trim touching the metal panels on rear-passenger side, but after some checking it turned out to be a loose bolt, which holds the rear silencer to the petrol tank's heat shield

    Your best bet is to remove the trim and make sure everything is fixed tight, and no loose wiring/plugs - there are a few on that side of the car.

  5. #4
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    I had this fellas is it a quiet clicking noise? sometimes goes on for ages and you can hear it stood at the back of the car. Mine did it sometimes when i started the car and was driving but also it would just start doing it any time when it was just sat there. I mainly noticed it alot when i turned engine off after a drive i'd get out and think what the f**k is that. Then after a week my alarm started going off during the night/day etc when i checked during the night after my alarm had gone off the car was ticking away i was half asleep thinking this is f**king weird lol. I searched everywhere numerous times and eventually found the problem. It was coming from my central locking pump/motor which is inside the left panel in the boot where the subwoofer is. I disconnected all the connections to it cleaned them and put them back on. Not heard the nouse since and my alarm, has gone back normal too.

  6. #5
    Kingston's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Preston
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by marcyp View Post
    finaly someone with the same problem with me
    mine sounds like its coming from the rear near side speaker
    and you can only hear it with the radio on but turned down
    but if you go round a roundabout it stop like theres a lose wire or somethink
    is this the same as yours? sorry i cant help but i thought i was going mad when i herd mine lol
    First time i heard mine was when the radio was on, i thought i had blown the Subwoofer.

  7. #6
    Only me

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    cambridge
    Posts
    126
    right looks like ill be taking the audi apart today then and ill be having a hunt around to see where its coming from
    thanks for the sujestions thow

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,075
    Cant be many things tbh, siren, central locking unit, subwoofer, changer are only things in that area, if the central locking has a leak it could be the pump running on, but sure you'll find when panel removed fully, common fault in that area is the siren where the internal rechargeable batteries split & soak the board in acid, thus new siren needed & audi realised this & updated it to better one, but not better sound.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  9. #8
    mad max's Avatar
    sixth gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    beyond the thunder dome
    Posts
    335
    noise is coming from something encased in sponge behind the rear light.is this the central locking pump or the batteries ?
    S3 TUNED AT MRC

  10. #9
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,075
    Pump, I suspect a leak of a loose pipe & its overrunning, take foam of & check connections, be careful not to snap the connecting ends of.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO