JMB RetrofitsVolks Autos
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    A3-sport's Avatar
    BOSE

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    197

    Question Looking for a new backbox...

    ... for my 1999 A3 1.6.

    What would people recomend? Wanting something fairly standard but twin exit tail pipe. (Ł75 budget)

    Wanting it to sound more sporty but not chav like lol.
    FOR SALE: A3 (8P) Car Mats - Front pair & full set - BRAND NEW
    2004 onwards: for the 3-door, Sportback, quattro and cabriolet versions.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    reptor245's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Torquay
    Posts
    1,150
    ive always wondered why people just change the back box for a chavy one. The people that do it spend alot of money on there cars modding htem so why not get a cat back one and your set for life. i mean there happy paying like Ł1000 a year on insurance but dont wanna spend Ł300 on a one in a life time purchase of a cat back. weird.
    Audi A3 1.8 Turbo, Wietec Ultra GT 40mm kit, 3" Full Custom Stainless Steel Exhaust, Custom Code stage 1 remap, 17" RS4 Alloys, Whiteline ARB

  4. #3
    kaizokuninja's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norwich
    Posts
    144
    i dont think you can get a catback for a peugeot 106 or a saxo with an exit pipe the size of an industrial size can of beans....


    Audi A3 1.8T | Ming Blue | Tan Leather | Aero Wipers | Neeeeed $$$$$$$

  5. #4
    evilbow's Avatar
    Wheels urgently needed

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    glasgow
    Posts
    183

  6. #5
    A3-sport's Avatar
    BOSE

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    197
    Quote Originally Posted by evilbow View Post
    I just want an uprated one to what Ive got at the minute - dont trust these cheap backboxes on ebay cos they are porbably **** and too loud.

    Just want something standard but with more grunt.
    FOR SALE: A3 (8P) Car Mats - Front pair & full set - BRAND NEW
    2004 onwards: for the 3-door, Sportback, quattro and cabriolet versions.

  7. #6
    S3 HODGE's Avatar
    Brown passenger seat.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    1,177
    Your best bet is just to save up and buy a catback. I think any cheap back box made for an A3/S3 would be for chav's that want to make there car heard from the other side of there town/city....

    The One And Only Brown Bora

    Current: 2007 S3, Solar Orange - Revo Stage1 + all the toys
    Sold: 2000 S3, Black
    Sold: 2003 BAM Nogaro Blue S3, Revo Stage2, 19" Rial Daytona's, AP Coilovers
    Sold: 2001 A3 1.8T
    Sold: 2002 A3 1.8T, Custurd Code, BBS CH, AP Coilovers
    Sold: 1999 A3 1.6, Jewish Racing Gold, S4 Wheels

    Xbox live ID: o_HODGE_o
    PS3 live ID: Hodge_09

  8. #7
    A3-sport's Avatar
    BOSE

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    197
    Quote Originally Posted by S3 HODGE View Post
    Your best bet is just to save up and buy a catback. I think any cheap back box made for an A3/S3 would be for chav's that want to make there car heard from the other side of there town/city....
    hhmmm ok then. Thanks. Does the new shape back box fit the old A3s? You know - the ones that go across the back of the car rather than front front to back (Backbox only).

    Thanks.
    FOR SALE: A3 (8P) Car Mats - Front pair & full set - BRAND NEW
    2004 onwards: for the 3-door, Sportback, quattro and cabriolet versions.

  9. #8
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,361
    Sadly mate, you say you don't want a cheap one, but Ł75 is stupidly cheap in the world of modifying Audi's!

    On your 1.6, no backbox is going to add any power at all. It'll just make a nasty noise. I had a friend with a backbox on his 1.6, and it made the car worse to drive, it felt gutless, and made a horrible drone.

    If you want it for the looks, then that's cool.

    Search on the golf forums for a milltek catback, they tend to go for about Ł150 for a used one. the mk4 golf exhausts sit much better on the A3 than the A3 designed ones too!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  10. #9
    S3 HODGE's Avatar
    Brown passenger seat.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    1,177
    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Search on the golf forums for a milltek catback, they tend to go for about Ł150 for a used one. the mk4 golf exhausts sit much better on the A3 than the A3 designed ones too!
    I second that prawn i had the Miltek catback on my A3 and it sat alot better then the other's id seen for the A3's. Nice tune for a 1.6 aswell

    The One And Only Brown Bora

    Current: 2007 S3, Solar Orange - Revo Stage1 + all the toys
    Sold: 2000 S3, Black
    Sold: 2003 BAM Nogaro Blue S3, Revo Stage2, 19" Rial Daytona's, AP Coilovers
    Sold: 2001 A3 1.8T
    Sold: 2002 A3 1.8T, Custurd Code, BBS CH, AP Coilovers
    Sold: 1999 A3 1.6, Jewish Racing Gold, S4 Wheels

    Xbox live ID: o_HODGE_o
    PS3 live ID: Hodge_09

  11. #10
    S3 HODGE's Avatar
    Brown passenger seat.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    1,177
    Quote Originally Posted by A3-sport View Post
    hhmmm ok then. Thanks. Does the new shape back box fit the old A3s? You know - the ones that go across the back of the car rather than front front to back (Backbox only).

    Thanks.
    Im not sure on that but im sure that you will be more then pleased with a Miltek catback

    The One And Only Brown Bora

    Current: 2007 S3, Solar Orange - Revo Stage1 + all the toys
    Sold: 2000 S3, Black
    Sold: 2003 BAM Nogaro Blue S3, Revo Stage2, 19" Rial Daytona's, AP Coilovers
    Sold: 2001 A3 1.8T
    Sold: 2002 A3 1.8T, Custurd Code, BBS CH, AP Coilovers
    Sold: 1999 A3 1.6, Jewish Racing Gold, S4 Wheels

    Xbox live ID: o_HODGE_o
    PS3 live ID: Hodge_09

  12. #11
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,361
    the new shape exhausts will NOT fit the 8L chassis....

    the mk4 golf is the same as an 8L underneath, and with a tiny bit of trimming to the valance, the mk4 exhausts look way better on the A3's as they sit tight up into the bumper, instead of looking gash hanging below.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  13. #12
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,361
    the new shape exhausts will NOT fit the 8L chassis....

    the mk4 golf is the same as an 8L underneath, and with a tiny bit of trimming to the valance, the mk4 exhausts look way better on the A3's as they sit tight up into the bumper, instead of looking gash hanging below.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  14. #13
    S3 HODGE's Avatar
    Brown passenger seat.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    1,177
    Yes, Tight is best!
    Go for the Mk4 golf Miltek catback. They do a R32 one i think that would look sweet!

    The One And Only Brown Bora

    Current: 2007 S3, Solar Orange - Revo Stage1 + all the toys
    Sold: 2000 S3, Black
    Sold: 2003 BAM Nogaro Blue S3, Revo Stage2, 19" Rial Daytona's, AP Coilovers
    Sold: 2001 A3 1.8T
    Sold: 2002 A3 1.8T, Custurd Code, BBS CH, AP Coilovers
    Sold: 1999 A3 1.6, Jewish Racing Gold, S4 Wheels

    Xbox live ID: o_HODGE_o
    PS3 live ID: Hodge_09

  15. #14
    A3-sport's Avatar
    BOSE

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    197
    Yes purely for looks. Think the baffles have gone in my standard back box as it is loud as fook.

    Thanks for the input.
    FOR SALE: A3 (8P) Car Mats - Front pair & full set - BRAND NEW
    2004 onwards: for the 3-door, Sportback, quattro and cabriolet versions.

  16. #15
    S3 HODGE's Avatar
    Brown passenger seat.

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    1,177
    Quote Originally Posted by A3-sport View Post
    Yes purely for looks. Think the baffles have gone in my standard back box as it is loud as fook.

    Thanks for the input.
    Lol no proplem, I think you should make your budget a little bigger and buy a Catback it will be 10 times better then a backbox.

    The One And Only Brown Bora

    Current: 2007 S3, Solar Orange - Revo Stage1 + all the toys
    Sold: 2000 S3, Black
    Sold: 2003 BAM Nogaro Blue S3, Revo Stage2, 19" Rial Daytona's, AP Coilovers
    Sold: 2001 A3 1.8T
    Sold: 2002 A3 1.8T, Custurd Code, BBS CH, AP Coilovers
    Sold: 1999 A3 1.6, Jewish Racing Gold, S4 Wheels

    Xbox live ID: o_HODGE_o
    PS3 live ID: Hodge_09

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO