Volks AutosBadger5
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    A3on18s

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4

    central locking fault!

    Hi, just wondering if this was a common fault and if so anyone could shine some light on to my problem.... basically the central locking wont activate/deactivate the door locks so i have to use the key which will only open the drivers door. when i use the key, the unit ( by the sub i think?) still makes a prolonged noise but nothing happens. it also sets the lights off flashing unless i press the unlock button before i use the key. Any ideas?

    thanks guys

    andy


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Audi OCD

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    68
    Sounds like a fault in the pump or an air leak in the tubing. It maybe that a tube has popped off, try listening to it while you activate it (yes it is under the sub), maybe you'll hear a leak?

  4. #3
    A3on18s

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by lucksta View Post
    Sounds like a fault in the pump or an air leak in the tubing. It maybe that a tube has popped off, try listening to it while you activate it (yes it is under the sub), maybe you'll hear a leak?
    thanks mate, do you think it will be hard to get at?

  5. #4
    Audi OCD

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    68
    I'd try reaching through the sub access door, the pump is incased in a thin layer of foam so should be recognisable by touch, but I think you might end up having to remove the boot trim. I've done it a couple of times (alarm and Andymac sub), ment removing rear seats and panel first.

  6. #5
    Mike071288's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    244
    mine does this, but when i put the key in the ig nition the other door unlocks. If so then it sound like you might just need to get the key re-coded so it works with the remote central locking.

  7. #6
    a3-ams's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London
    Posts
    58
    Mate
    This defo sound like your central locking pump. Its a pain trying to get a replacement the dealers want about 300.....

    disconnect it and blow in the pipes you should see the locks moving, this means you dont have a leak!!!!

    But if it is the pump make sure you get the same part number as they do vary....
    good luck

    Ams

  8. #7
    A3on18s

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Thanks guys will have A go at it tommro and let you know how it goes..

 

 

LinkBacks (?)

  1. 2nd July 2012, 16:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO