Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550

    anyone got a spare haldex unit kicking around,

    looking for a spare haldex box as mine has given up i think, its bringing a brake fault up on the dash all the time, and spins in 1st 2nd and sometimes 3rd depending on weather. just looking for the little plastic box unit not actual haldex system

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,156
    What brake fault are you getting matey? You'd be better off getting your car scanned by VAGCOM before buying and replacing anything.
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  4. #3
    S3fan's Avatar
    Kiteyboy

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    366
    I got one in the garage. I had the uprated haldex fitted to mine.

  5. #4
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550
    i have already plugged the vag com into it, i think the brake is down to a dodgy sensor, but the wheel spinning to the front is because of the haldex, how much you looking for it s3fan

  6. #5
    S3fan's Avatar
    Kiteyboy

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    366
    pm'd you Nick. it's yours for nothing

  7. #6
    EddyH's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pontefract
    Posts
    60
    A fault on the brakes will disable the haldex so I would tackle that first. When my Haldex controller was faulty there were faults logged.
    EddyH

    Boxster S
    Passat V6 4Motion

  8. #7
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    529
    i had a issue with mine that stopped the haldex working, turned out i needed a new abs loom.
    Audi A4 Avant 1.9TDI Quattro Sport 2004






  9. #8
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550
    sorted now, turned out to be a sensor on the front pads, mintex ones, so i bought some genuine pads from my local tps, for 35, result

  10. #9
    S3fan's Avatar
    Kiteyboy

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    366
    Quote Originally Posted by nick-barnes07 View Post
    sorted now, turned out to be a sensor on the front pads, mintex ones, so i bought some genuine pads from my local tps, for 35, result
    you dont want me to post you my old one then?

  11. #10
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    lincolnshire
    Posts
    254
    id gladly take it off your hands s3fan im in need of one i think, ow much was u looking for?

  12. #11
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550
    Quote Originally Posted by S3fan View Post
    you dont want me to post you my old one then?
    sorted now mate, thanks very much though

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO