Chris NottJMB Retrofits
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    MikeA3's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Epsom
    Posts
    1,176

    Strange sound under acceleration - any ideas?

    I'm getting a strange noise when accelerating, the best way I can describe it is like a "gurgle" noise coming from the engine

    I've scanned the ECU and got the following error code but can't track it down on the Ross tech wiki

    Code 17535 (P1127-35-10) System Too Rich - Bank 1

    After seeing this, my inititial thought was the MAF messing up the fuel ratio but I'm not sure if that would account for the sound it's making so I was thinking it could also be the OEM recirc valve playing up.

    It's on a 2000 AMK S3 - no engine mods

    Anyone ever had this before? - Any ideas what's causing it?

    Any ideas would be appreciated

    Mike
    S3 AMK
    Bilstein B8's & Eibach Springs, Neuspeed ARB's (22mm front & 19mm rear).

    Badger 5's Machined Discs with DS2500 pads & HEL braided lines.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    uk
    Posts
    80
    i think i have a similar problem to you, but i haven't had it checked on vagcom. i get a very low noise when starting to accelerate over 3000rpms. i thought it may be nothing but i am interested in what you find... mine is 2001, standard spec.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO