Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    jim s3's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    longbridge, birmingham
    Posts
    313

    help car wont start think fuel prob

    right then guys i had the car running fine for the last few weeks but now when i get in the car to go and start it i cant hear the fuel pump prime and car wontfire up what could it be????i took the fuel lines off in the engine bay and put a cup in the lines thinking when i go to start the car fuel would come out but nothing....


    fuel pump?
    fuel pump relay?
    fuel filter??

    any help would be good oh and no fault codes come up..

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Purple Princess's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Button moon with mr spoon and gang
    Posts
    1,026
    Fuel pump realy would be the easiest and cheapest to check. You could try bridging the connections just to see if the pump will run, also i assume it is sparking as that would rule out crank sensor etc.

    I assume the imo light goes off on the dashboard.
    Follow us on Facebook-Stacey-Byzan Photography-

  4. #3
    jim s3's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    longbridge, birmingham
    Posts
    313
    yeah everything else is fine... it done even prime.. where is the relay?????

  5. #4
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    10,087
    Would it be the ignition coil at all??

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Posts
    68
    Could be the crank sensor (engine speed sensor) if you're not getting a spark, which i guess you're not as you put some fuel through

  7. #6
    jim s3's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    longbridge, birmingham
    Posts
    313
    changed relay and still nothing tested the fuel pump and that works but no fuel getting through to engine the pump doesnt prime when turn keys..

    it doing my head in now going to check that i have a spark now

  8. #7
    jim s3's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    longbridge, birmingham
    Posts
    313
    got fuel now but no spark lol where is the ignition coil??

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by jim s3 View Post
    got fuel now but no spark lol where is the ignition coil??
    Have you scanned the car? When my crank sensor failed 2 weeks ago it didn't show up on vagcom until the day i fixed it which was 3 days after it wouldn 't start, even though i turned it over every day. If it is the crank sensor that is faulty, it will cost 30 from your local parts place

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO