AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Numptie of the highest order

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Crowthorne, England
    Posts
    2,512

    HELP - Acceleration in S3???

    Hi Guys,

    I'm new to all of this, Had my Immola Yellow S3 (only 210BHP) for about six months, and only over the last few weeks I've started to notice, what I can only describe to be lumpy acceleration, is basically turbo lag, but at any point through acceleration????
    [img]/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif[/img]

    Before I go back to the dealer after spending 600 on the last visit for the service, I was just wondering if anyone else has had similar problems, if so was it the turbo it's self that needed replacing?

    Any help would be much appritiated.

    PS... These cars are bloody great, had a smile on my face sinse I picked it up! [img]/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    HTC
    HTC's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Koh Samui, Thailand
    Posts
    3,402

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    Have a look at the "MAF" sensor threads running at the mo on this forum.

    May help you out.

  4. #3
    Mike.M's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Dorset
    Posts
    1,417

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    Could be the MAF or even the DV/wastgate possibly

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Essex
    Posts
    358

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    i wish i knew the answer to this, i'm suffering the same too along with several others on here. The best advice is to get it rolling roaded and hope that the symptons occur at that exact time. The stealers wont havea clue, if their laptop does not bring up any error / fault codes they will say there is nothing wrong with it.

    Post back if you have any luck

  6. #5
    Numptie of the highest order

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Crowthorne, England
    Posts
    2,512

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    Hi All,

    Not sure if anyone is interested, I'd read loads on this subject and got myself down to audi, got a new dump valve and a reconditioned MAF...

    Changed the MAF yesterday afternoon, job done, my car is now accelerating better than ever more pull lower down and generally quieter, better idleing etc. [img]/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif[/img]

    Still going to change the dump valve as gear changes are still a bit of a pain sometimes and I've heard this can be the dump valve.

    I was just wondering if anyone else has tried to replace the OEM dump valve, mines got crimp type jubilee clips and normal jubilee clips seem to be too big to get low enough down the connector on the top(small) pipe to make a good connection, how has everyone else sorted this problem?

    Think I'm going to order the AMD Viper one as seems to be easier to make all three connections.

    One last rant, has anyone else noticed that all the bits that fail on S3's are made by bosch? DV, MAF and I'm just guessing the coil packs and anything else is too!

    Cheers for everyones help on this forum... saved me a fortune [img]/ubbthreads/images/graemlins/groovy.gif[/img] , and now I know a lot more about my car!

    attached is a pic of my car... if anyone is interested...

  7. #6
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Manchester
    Posts
    340

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    [ QUOTE ]
    god_thats_quick said:

    I was just wondering if anyone else has tried to replace the OEM dump valve, mines got crimp type jubilee clips and normal jubilee clips seem to be too big to get low enough down the connector on the top(small) pipe to make a good connection, how has everyone else sorted this problem?



    [/ QUOTE ]

    I had to cut those daft crimp clips off and replace with standard jubilee clips mate.

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    310

    Re: HELP - Acceleration in S3???

    yeah me to - just bought new jubille clips!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO