Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Arrow Electric window motor!!??

    Hi all ,

    Just got a window motor and connected up to power and when i try the switch down its fine ! . But when i click up it wont go up and if i keep trying up it just goes down again im looking at the motor the way it moves .

    What could this be dodgy switch ? or dodgy motor ??
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    Any idea's people ?
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  4. #3
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    anyone ?

    i just wanted to know if its worth getting a switch to see if this fixes this as strange that the motor goes down and not up using the switch . Remember the motor is not connected up to the window mech at the moment !
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  5. #4
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    guess no one has a clue
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  6. #5
    Bignick's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kent
    Posts
    165
    Dodgey motor i had that on mine.
    The light that burns twice as bright , burns half as long.

  7. #6
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Arrow ok

    Im going to try the switch first as its doesn't click well

    Quote Originally Posted by Bignick View Post
    Dodgey motor i had that on mine.
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  8. #7
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    anyone got a spare motor or know the best place to buy one cheap ??
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  9. #8
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    anyone ?

    im not paying 120 quid
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  10. #9
    Soon be christmas!!!!!!!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    North Wales
    Posts
    163
    try using a diff switch or messing about with a few wires to simulate the up signal (if you get my meaning?!)

  11. #10
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Arrow have a new switch

    i have a new switch bit it didn't work !!

    Quote Originally Posted by btmotorsport View Post
    try using a diff switch or messing about with a few wires to simulate the up signal (if you get my meaning?!)
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  12. #11
    Soon be christmas!!!!!!!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    North Wales
    Posts
    163
    bugger!!!! It's gotta be a duff motor then, mines playing at the mo, think its on its way out as well

  13. #12
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936
    Dammit i need one looking for a second hand one now ....

    No point in a brand new one
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  14. #13
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    239
    This is a good guide to the repair

    http://www.piglet-net.net/tech/cars/a3-window.html

  15. #14
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Unhappy thanks

    Thanks but its the motor not the regulator !

    Quote Originally Posted by s3tle View Post
    This is a good guide to the repair

    http://www.piglet-net.net/tech/cars/a3-window.html
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  16. #15
    larsmate's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    114
    Quote Originally Posted by S3mad View Post
    Thanks but its the motor not the regulator !
    Any money it's the broken blue plastic bit that's in that guide which is your problem. It causes your symptom.
    Black S3 | MY09 | APR 3.4 Stage 2+ | RNS-E LED | Tints | 19" OEM RS3 Rotors | APR DP | APR HPFP | WALK | Bilstein B14 Coilovers | Lamin-X | Ashtray delete | P3 Gauges integrated boost gauge | BlueVAG VAG-Check |

  17. #16
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Arrow nope

    No mate . I took the whole motor off the regulator the motor wont go up . But i managed to get the regulator moving as its not that .

    Quote Originally Posted by larsmate View Post
    Any money it's the broken blue plastic bit that's in that guide which is your problem. It causes your symptom.
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

  18. #17
    Soon be christmas!!!!!!!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    North Wales
    Posts
    163
    Definition of irony: This exact same thing happened to me this evening!!

    Window went down and wouldn't come back up. Took out motor and it still wouldn't go up. Was gonna just give up and buy a new one but I seem to have a good knack for these kinda things!! I think I solved the problem and traced it to a bad connection. If you take out the 4 small torx screws that hold the small control module on (were the wires go in) you should find a small circuit board that will pull out. I think that where the bottom of the board connects to the motor was dirty. I cleaned everything up with some contact cleaner, incl taking the metal housing off the motor (make sure you put this back on the right way round or the motor will run back to front!) and hey presto it all works fine again!

  19. #18
    Dark Knight

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    936

    Arrow good news

    Hi ,

    I will have to try this .

    Thanks

    Quote Originally Posted by btmotorsport View Post
    Definition of irony: This exact same thing happened to me this evening!!

    Window went down and wouldn't come back up. Took out motor and it still wouldn't go up. Was gonna just give up and buy a new one but I seem to have a good knack for these kinda things!! I think I solved the problem and traced it to a bad connection. If you take out the 4 small torx screws that hold the small control module on (were the wires go in) you should find a small circuit board that will pull out. I think that where the bottom of the board connects to the motor was dirty. I cleaned everything up with some contact cleaner, incl taking the metal housing off the motor (make sure you put this back on the right way round or the motor will run back to front!) and hey presto it all works fine again!
    Current Audi A3 2.0 TDI New shape
    Audi S3 -MAD / Tax Beater /Forge 007/Stage 2 Vagcheck /
    Mk2 G60 Stage 4 Jabbasport
    Corrado G60 Stage 4 Jabbasport / Porsche Rims / bhp 265/ decat

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO