AH FabricationsBadger5
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Ian W's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wirral, Merseyside
    Posts
    1,054

    Running Temp Issues

    Hi,

    Had my S3 for a couple of weeks and its great . Got a quick question about running temps though.

    Had my car in an Audi specialist this week getting the cambelt etc done and I asked them to check the temp out because its only running at 70-75 when driving, when they tested it they said when they left it running in the workshop it went straight to 90, I kinda new this as i'd tested it on the drive but really wasn't in the mood for a debate lol

    Anyway my question is, what could be causing it to only be getting to 70-75 when driving, but it will hit 90 fine when sat idle, generally if I let it get to 90 when idling then it wont drop below when I drive it but if I just get in and go for a drive 75 is about as high as it will get??

    Any idea's, pretty much thinking thermostat but could do with a second opinion but for I go and buy one.

    Thanks

    Ian

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    712
    it's most certainly a thermostat, but there are at least 2 threads on this page about the same problem, please search next time, people dont like giving the same advice time after time....

  4. #3
    Ian W's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wirral, Merseyside
    Posts
    1,054
    I have read the other threads, thanks for the useful advice

    I also tried searching but nothing came up displaying the symptons I describe

  5. #4
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    712
    these 3 threads are on the first 2 pages of threads, all with the same problem as yours

    Changed the thermostat today.

    How long do peoples cars take to warm up??

    Cold running issues, Thermostat or temp sensor?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO