Volks AutosAH Fabrications
Results 1 to 25 of 25
Like Tree1Likes
  • 1 Post By danotto

Thread: How do I reset the service indicator?

  1. #1
    danotto's Avatar
    VAG HUNTER

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,084

    How do I reset the service indicator?

    i know this has probably been posted loads of times but ive just serviced my car oils, filters, sparks and will soon do haldex oil and filter which was dearer than i expected to buy,parts were 30 for oil and filter.but anyways how do i reset the service schedule on my dash.or does it need to be reset buy VAG,
    cheers guys
    Bonno likes this.
    A4 TDI S-LINE

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    golf's Avatar
    ***** rent boy

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London
    Posts
    1,553

  4. #3
    rickparmar's Avatar
    va va voom

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Leicester
    Posts
    2,269
    from jojo back in the day

    Try this, press and hold the button on the right of your dashclocks. then turn your key into ignition(don't start the car) and 'OIL' should come up on the diplay, now release the button, and pull or rotate the left button to the right for 2 secs to reset the oil service interval. For inspection, do the same to get the 'oil' text on the display, and release the right button, now press it once again to switch to 'inspection' and reset using the left button with the same procedure.
    Then ignition off, remove key and all should be done.
    ~ ~ ~2003 Audi S3 BAM ~ Ming Blue ~ 18" BBS Alloys ~ Heated Black Leather ~ Forge DV ~ RNS-E ~ denison ipod link~ parrot mk6100 bluetooth ~ ~ ~

    Still need Remap

    2007 Audi S3 8L
    2005 Audi A3 1.6 sport grey with climate control
    2003 Audi A3 1.6 sport black without climate contol

  5. #4
    danotto's Avatar
    VAG HUNTER

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,084
    cheers rick and golf i dont have the f*ckin manual
    A4 TDI S-LINE

  6. #5
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,488
    resetting the service interval timer depends on whether you're on fixed interval, or variable interval service schedules.

    Apparently, if you reset the service interval of a AVS scheduled car using the dash reset, it'll go back to fixed interval sevicing.


  7. #6
    danotto's Avatar
    VAG HUNTER

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,084
    i tried as above and it didnt work,as i couldnt get the oil light up the on-board computer just says service in 800miles,will i need to go to VAG to reset this
    A4 TDI S-LINE

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by rickparmar
    from jojo back in the day

    Try this, press and hold the button on the right of your dashclocks. then turn your key into ignition(don't start the car) and 'OIL' should come up on the diplay, now release the button, and pull or rotate the left button to the right for 2 secs to reset the oil service interval. For inspection, do the same to get the 'oil' text on the display, and release the right button, now press it once again to switch to 'inspection' and reset using the left button with the same procedure.
    Then ignition off, remove key and all should be done.
    Hi mate, so are there 2 service interval indicators then because I only thought there was one.
    2003 52 plate Audi S3 Imola Yellow

  9. #8
    Aky
    Aky's Avatar
    Aky

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,500
    I've just managed to reset mine from 1500 miles back up to 9300. I think I managed it by holding the right button down, then switching on the ignition then either tapped the left one a few times or held it down. Turning left or pulling the left button out didn't work for me. (sorry to drag an old post up from the dead)

  10. #9
    jesters3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    The Shire's
    Posts
    1,516
    If you have VAG.COM:
    Audi Service Interval Reminders
    Updated 06 Sep. 2007
    Ross-Tech is not responsible for any damage or problems that may result from following these instructions. They are to be used at your own risk.
    Audi has included a Service Interval Reminder that includes oil mileage interval, the service mileage interval, and the service time interval. To reset the Service Reminders using VAG-COM:
    Using the current version of VAG-COM, simply go into Applications then click on SRI Reset. VAG-COM will automatically interrogate the cluster to determine what if any reset parameters are available. Click this link for more information.
    If you are using an older version of VAG-COM then you should follow these instructions:
    1998 and Newer:
    [Select]
    [17 - Instruments]

    [Adaptation - 10]
    Enter channel 02
    [Read]
    The "Stored Value" is the current value for that channel.
    Enter the "New" value of 0 (zero)
    [Test]
    [Save]
    Note: It is normal for the display to show something like "--/--" instead of an actual distance/time to service after resetting until you have driven some distance.
    Pre-1998 models ... or if Channel 02 is not available:
    [Select]
    [17 - Instruments]

    [Adaptation - 10]
    Enter the correct channel from the list below in "Channel Number"
    [Read]
    The "Stored Value" is the current value for that channel.
    Enter the "New" value of from the list below.
    [Test]
    [Save]
    Channel 05 should be the distance until the next Oil Service.
    It is in thousands of kilometers. Let's say you want the Oil
    Service light to come on in 5000 miles. That would be 8000 km.
    Put the value 8 into channel 05. The "standard value" used by the US
    dealers would be 12 (7500 miles).

    Channel 06 should be the distance until the next In-1 Service.
    Same units as above. Standard value would be 24 (15,000 miles).

    Channel 07 should be the time until the next In-1. In-1 lights
    up based on time or distance, whichever comes first. This is in
    10's of days. Standard value would be 36 for 360 days.

    Channel 08 would be time until the next In-2. In-2 is based
    strictly on time. Standard value is 72 for 720 days (about
    Jester
    "On my second S3 and loving it. RS3 here I come!!!"

  11. #10
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    North West
    Posts
    118
    Just add my 2p...

    The following 3 images are straight from ElsaWin, which is what the stealerships use themselves. If you read through the images, the upshot is that if your car is on LongLife servicing regime (30000km max mileage, max 2 years interval), then as of MY00 (Sept 99ish) then if you want to keep it on Longlife, you must use a VAS 1551 / VAG COM to reset it.

    If you use the dash itself...then your car will go to fixed interval servicing irrespetive of its current setting. I think all official imported UK A3/S3 cars from MY00 were set to LongLife servicing regime, unless the original buyer explicitly requested otherwise at the original PDI.

    You can tell if your car was orginally shipped in LongLife regime as such by looking at the service sticker in your sparewheel well or the service book. if on the sticker is says PR code QG1 then it was Longlife enabled at birth.

    HTH






  12. #11
    vrbob's Avatar
    Thats no Moon, Thats a space station!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    2,291
    Bump :

    The service in 1000 miles thing has appeared on my dash i read the manual but when i hold in the righthand button when i turn on the ignition "service" does not appear in the display it just goes to the normal DIS display.

    What am i doing wrong??

    My s3 is a pre-facelift
    Audi S3 8L BAM 225 2002 - Ming Blue : Silver Heated Leather, Armrest, RNS-E - Bose, Alloy Mirrors, 18" RSTT`s, Sunroof, Cruise, AutoDim Mirror & Usual S3 Extras.
    Mods : Badger 5 Stg 2 Custom Map, FMIC, 3" DP & 200 Cell Cat, 007P, Jetex Filter & 80mm TIP & Heatshield, Complete LED Kit, Gen VW Aero Wipers, Full Powerflex Kit, R32 RARB, AP Shocks & Springs, 15mm Front & 20mm Rear Spacers, BB Uprated Actuator,
    N249 Delete & Catch Can, AP TVR 4Pot Brakes & DS2500`s, Sachs Carbon/Kevlar Clutch

  13. #12
    vrbob's Avatar
    Thats no Moon, Thats a space station!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    2,291
    Come on peeps what am i doing wrong??
    Audi S3 8L BAM 225 2002 - Ming Blue : Silver Heated Leather, Armrest, RNS-E - Bose, Alloy Mirrors, 18" RSTT`s, Sunroof, Cruise, AutoDim Mirror & Usual S3 Extras.
    Mods : Badger 5 Stg 2 Custom Map, FMIC, 3" DP & 200 Cell Cat, 007P, Jetex Filter & 80mm TIP & Heatshield, Complete LED Kit, Gen VW Aero Wipers, Full Powerflex Kit, R32 RARB, AP Shocks & Springs, 15mm Front & 20mm Rear Spacers, BB Uprated Actuator,
    N249 Delete & Catch Can, AP TVR 4Pot Brakes & DS2500`s, Sachs Carbon/Kevlar Clutch

  14. #13
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    116
    I tried this and couldnt get it to work either.
    2003 52 plate Audi S3 Imola Yellow

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    31
    I cant get it to work either.Tryed all the above.
    mines a preface 0n a 99 plate

  16. #15
    fingermouse's Avatar
    thats me

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    west yorkshire
    Posts
    3,755
    Quote Originally Posted by vrbob View Post
    Bump :

    The service in 1000 miles thing has appeared on my dash i read the manual but when i hold in the righthand button when i turn on the ignition "service" does not appear in the display it just goes to the normal DIS display.

    What am i doing wrong??

    My s3 is a pre-facelift
    so are you trying to reset it and have succeeded ???

    off the top of my head isn`t it the reset button on the stalk you jold in while switching on the ignition ???? i`ll have to check
    red to red black to black blue to bits

  17. #16
    vrbob's Avatar
    Thats no Moon, Thats a space station!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    2,291
    Its weird i am sure i have got it to work before when it came up when i first got the car. But this time no luck it just won't reset.

    I am doing exactly what it says in the manual which is as follows.

    With the ignition off you hold in the righthand button the one nearest the speedo and then switch on the ignition but don't start the car. at this point it should read "service" in the display (this is not happening for me) when this appears you can press the lefthand button nearest the rev counter to reset the indicator.

    Fo some reason i just can't get it to say service i the display when holding in the righthand button. Mine is a prefacelift 2000 Xreg but am damn sure i have done it before thought which is why i'm a tad confused.
    Audi S3 8L BAM 225 2002 - Ming Blue : Silver Heated Leather, Armrest, RNS-E - Bose, Alloy Mirrors, 18" RSTT`s, Sunroof, Cruise, AutoDim Mirror & Usual S3 Extras.
    Mods : Badger 5 Stg 2 Custom Map, FMIC, 3" DP & 200 Cell Cat, 007P, Jetex Filter & 80mm TIP & Heatshield, Complete LED Kit, Gen VW Aero Wipers, Full Powerflex Kit, R32 RARB, AP Shocks & Springs, 15mm Front & 20mm Rear Spacers, BB Uprated Actuator,
    N249 Delete & Catch Can, AP TVR 4Pot Brakes & DS2500`s, Sachs Carbon/Kevlar Clutch

  18. #17
    damo f 85's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    19
    hi all i have just this minute tried this on my A3 1.8t on 2003 plate and it worked first time you have to push the right button turn the key and straight away press the left and hold for 2 sec and then on mine it read 9300 it was on 3280 so i can say it works thanks for that 1 mate

  19. #18
    vrbob's Avatar
    Thats no Moon, Thats a space station!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    2,291
    Ok i managed to sort this last night as i was leaving a friends house :

    I thought i would try it again for the hell of it as the DIS was now saying 800 miles till service. Anyway the way i got it to work was with the ignition off i held down both buttons on the dash at the same time using one hand and whilst they were held down i turned on the ignition without starting the car. DIS came up straight away with next service in 9300 miles!!

    sorted.
    Audi S3 8L BAM 225 2002 - Ming Blue : Silver Heated Leather, Armrest, RNS-E - Bose, Alloy Mirrors, 18" RSTT`s, Sunroof, Cruise, AutoDim Mirror & Usual S3 Extras.
    Mods : Badger 5 Stg 2 Custom Map, FMIC, 3" DP & 200 Cell Cat, 007P, Jetex Filter & 80mm TIP & Heatshield, Complete LED Kit, Gen VW Aero Wipers, Full Powerflex Kit, R32 RARB, AP Shocks & Springs, 15mm Front & 20mm Rear Spacers, BB Uprated Actuator,
    N249 Delete & Catch Can, AP TVR 4Pot Brakes & DS2500`s, Sachs Carbon/Kevlar Clutch

  20. #19
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    31
    Cheers vrbob!

    just done the same thing as you did and it worked.mines also says 9300

  21. #20
    vrbob's Avatar
    Thats no Moon, Thats a space station!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    2,291
    Quote Originally Posted by paul8206 View Post
    Cheers vrbob!

    just done the same thing as you did and it worked.mines also says 9300

    No worries will just have to remember that for 9300 miles time!!
    Audi S3 8L BAM 225 2002 - Ming Blue : Silver Heated Leather, Armrest, RNS-E - Bose, Alloy Mirrors, 18" RSTT`s, Sunroof, Cruise, AutoDim Mirror & Usual S3 Extras.
    Mods : Badger 5 Stg 2 Custom Map, FMIC, 3" DP & 200 Cell Cat, 007P, Jetex Filter & 80mm TIP & Heatshield, Complete LED Kit, Gen VW Aero Wipers, Full Powerflex Kit, R32 RARB, AP Shocks & Springs, 15mm Front & 20mm Rear Spacers, BB Uprated Actuator,
    N249 Delete & Catch Can, AP TVR 4Pot Brakes & DS2500`s, Sachs Carbon/Kevlar Clutch

  22. #21
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    this worked on my s3 2000 reg

    thanks


    Quote Originally Posted by vrbob View Post
    Ok i managed to sort this last night as i was leaving a friends house :

    I thought i would try it again for the hell of it as the DIS was now saying 800 miles till service. Anyway the way i got it to work was with the ignition off i held down both buttons on the dash at the same time using one hand and whilst they were held down i turned on the ignition without starting the car. DIS came up straight away with next service in 9300 miles!!

    sorted.

  23. #22
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Leicester
    Posts
    26
    Quote Originally Posted by s3_steve View Post
    this worked on my s3 2000 reg

    thanks

    Also works on my 2000 s3, thank

  24. #23
    Andy Crooks's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Worcester
    Posts
    802

    My Social Networking

    Follow Andy Crooks On Twitter Add Andy Crooks on Facebook
    So if I service my car myself, it's easy enough to reset then once done my friend used to work for ats so he would service it for me.

  25. #24
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Get all your cars off longlife servicing, have you seen the state of "longlife" oil when it finally gets changed?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  26. #25
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Warwickshire
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by Aky View Post
    I've just managed to reset mine from 1500 miles back up to 9300. I think I managed it by holding the right button down, then switching on the ignition then either tapped the left one a few times or held it down. Turning left or pulling the left button out didn't work for me. (sorry to drag an old post up from the dead)
    ive just done mine and I held the right one down and then turned the ignition on an tapped the left button thanks for this lads
    A3 1.8t AUG ,
    k03s, ported exhaust
    Weitec coilovers , SMF lightened an balanced
    Just for now
    " fmic " forge 007p"remap

 

 

Similar Threads

  1. How to reset service indicator?
    By Crunch in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 20th August 2010, 20:58
  2. Service indicator - how to reset it??
    By Donald_MacIver in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 12th February 2008, 19:29
  3. reset service indicator
    By JoeInIreland in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 17th October 2006, 22:55
  4. AVS 60k service indicator reset
    By Masterm8fo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 28th March 2006, 11:09
  5. Service indicator reset
    By imported_ianimms in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 26th July 2004, 18:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO