Badger5Sky Insurance
Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    Ballcrusher's Avatar
    NO CAT JUST 3" STRAIT THREW

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    london
    Posts
    343

    car wont start after turning it off

    as above started last week only happens every now and then but when i turn the car off then try to start it again it turns over fine but wont start every thing seems fine apart from starting......?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    Could be the fuel pump, I'm not sure if they are on a seperate fuse but find out which fuse its on and replace it, I could find out a bit later with the proper literature, if not you may need a new fuel pump. Check to see if the immobilisor light comes on too mine does this every now and again and audi want £110 p/h just to diagnose it!

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Can't be a fuse if it's intermittant, immobiliser is more likely, but the engine would then start & die, rather than not start at all.

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    Ah didnt read it properly, my dads motor did do it intermittantly but that was a fuel pump problem, the fuse blew eventually after starting/not starting, then we replaced it and it worked for a couple of days then wouldnt start at all, didnt blow the fuse either eventually changed the fuel pump and it works.

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Huddersfield
    Posts
    218
    also fuel filter 4.50 ish from vwspares

  7. #6
    Aky
    Aky's Avatar
    Aky

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,500
    I'd put my money on fuel pump - no fuel, no start

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    456
    Try crankshaft sensor

  9. #8
    Ballcrusher's Avatar
    NO CAT JUST 3" STRAIT THREW

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    london
    Posts
    343
    ok guys some of you got close but all it turned out to be faulty fuel pump relay behinde fuse box changed it all sorted now cheers all for your replys.

  10. #9
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    Glad its sorted mate

  11. #10
    Ballcrusher's Avatar
    NO CAT JUST 3" STRAIT THREW

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    london
    Posts
    343
    sorry to say guys the problems still here it seems that the relay only works every now and then. i put a new one in and nothing then al of a suddon it starts working again wat would stop the relay from working

  12. #11
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    Im gonna just say the fuel pump because its the exact same thing that happened to my dads car and eventually it just wouldnt start, give it a couple of weeks and see what happens, if it stops working all together id go with the fuel pump.

  13. #12
    Ballcrusher's Avatar
    NO CAT JUST 3" STRAIT THREW

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    london
    Posts
    343
    ok guys it turned out to be crank sensor cheers every one

  14. #13
    jbw
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Worcester
    Posts
    193
    Crank sensor huh? I've had this since the day I bought my 1.6 a3. Audi have never picked up on it via the computer read out.
    Ballcrusher can I ask how much this set you back?

    ta,
    jbw

  15. #14
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Manchester
    Posts
    724
    Hi
    I know that the coolant temp sensor can cause problems on short journeys
    The sensor reads incorrectly and can read it being warm or cold engine so can under or over fuel when engine is slightly warm
    These are VERY common and they have a superceeded part
    The green ones are the new ones and superceed the black ones
    So if you have black , it could be worth replacing them
    Other than that good luck guys
    Sarah

  16. #15
    Ballcrusher's Avatar
    NO CAT JUST 3" STRAIT THREW

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    london
    Posts
    343
    Quote Originally Posted by jbw
    Crank sensor huh? I've had this since the day I bought my 1.6 a3. Audi have never picked up on it via the computer read out.
    Ballcrusher can I ask how much this set you back?

    ta,
    jbw

    at first the snapon diagnostic picked up a rpm sensor witch turned out to be the crank case sensor changed it all sorted

  17. #16
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    456
    Sorry guys been there before!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO