Volks AutosBadger5
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520

    Starting Problem...

    Hi, this isnt actually my car but my dads. the car seems to want to start turning over, but not actually starting, seeming as though it has fuel starvation or no spark. The engine judders then stops as though its about to start. Any idea chaps?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    s3ollie's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    752
    immobilizer?

  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,488
    what engine?


  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    I thought immobilizer too but no light comes on... Same engine as mine I think (AGN?) Its naturally aspirated in any case... Could it be the fuel pumps had it? How difficult are they to change, I'd rather take all the steps I can to get it working myself without resorting to the garage.

  6. #5
    danotto's Avatar
    VAG HUNTER

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,084
    same sort of thing happen to my girlfriends fiat but it just turns over and doesnt fire,i found a crack in the inlet manifold and thought that it may be drawing in unwanted air,so welded it up and still the same,i have checked everything i can think of engine wise,i doubt its the fuel pump,im guessing its the immobiliser,which i am goin to a dealer so they can put a diagnostic computer on it and see if they can reprogram the immobiliser.etc.

  7. #6
    joshW's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    S.Wales
    Posts
    266
    I had this problem for the last few weeks, was starting sometimes and not others, turned out to be the crank sensor!
    Dont go on my word though as the little bloody sensor was 68+VAT!!!!

    get a diagnostic!

    josh

  8. #7
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    Thanks guys, I'm gonna have a go at it tommorow during the day I'll let you know. So far we have Fuel pump/immobiliser/crank sensor... anymore suggestions? As many educated guesses as possible would help as it allows us to eliminate them as we go!! Muchos Gracias!

  9. #8
    shineydave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bradford, Yorkshire, UK
    Posts
    912
    can you smell petrol in the exhaust? could be the temp sensor has failed causing it to pump in too much fuel which floods the engine, try disconnecting the sensor and cleaning the plugs
    Dave

    "If that's the Turbo Fairy knocking tell Her I'm not in"

  10. #9
    abdus's Avatar
    Top Gear
    Cell-Out Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    On an Island
    Posts
    1,810
    have you checked the battery?

  11. #10
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    520
    I have checked it just in case but its definatly not the battery since it turns over... It seems like its about to start then judders and stops. Just had a look today and it does look like the fuel pumps had it. Is there a fuse for the fuel pump?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO