Badger5Chris Nott
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    jeffers999's Avatar
    got boost

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2007
    Location
    pontypridd s/wales
    Posts
    390

    Fuel gauge not working

    Hello peps i have a 1999 s3 but since i bought it the fuel gauge never worked if i fill it up it shows whatever it wants some times full then it will jump to empty iv even run out once it was showing half but obviously it was empty any ideas would be great cheers ?? Jeff...
    Last edited by jeffers999; 7th August 2007 at 22:17.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Inverness
    Posts
    15
    Try a search for "faulty fuel gauge" and you will get various answers there.

    I think it can be a few things - mine doesnt go below the 1/4 mark but unfortunatly the fuel does

    I think someone that has one of the diagnostic machines that can read fault codes etc is the cheapest and quickest way to identify it. Im going to try the local VAG Specialist if not then Audi.

    Ive read Senders in the tank can be faulty or even the Dash Unit (very expensive) so its just a case of tracking it down.

  4. #3
    jeffers999's Avatar
    got boost

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2007
    Location
    pontypridd s/wales
    Posts
    390
    hmm ill have to get it scanned one day in the week i think. what ever it is its gonna cost me by the sounds of it cheers mate..

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tunbridge Wells
    Posts
    26
    My old a4 used to do this but then randomly one day it started working again. I guess it must have had some dirt or something buggering the mechanism in the tank. Not sure how it works exactly but this is the only explanation I can think of.
    1998 Audi A3 1.8 Turbo with black leather and Bose

  6. #5
    fazzybear's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brighton
    Posts
    113
    Had this on my corrado 20v and it was a break in the live to the float which is located on the pump in the fuel tank,

    easy fix but petrol everywhere, not sure how easy this will be on the S3
    2000 S3, SILVER, FULL HEATED LEATHER, 18" RS4, MILLTEK, FORGE RE-CIRC , CC REMAP

  7. #6
    shuzzy's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    13
    Same problem with mine, needle doesn't move for ages then fuel light comes on with needle just below 1/2. carried on driving once and car ran out of fuel with needle just above 1/4. Anyway changed pump/assembly unit in the tank and hey presto - no difference still same fault. It is the gauge (stepper motor) itself that is faulty, however you cant just change the speedo cluster as the immobiliser chip is contained within it and is unique to your car. Nothing is ever straight forward !

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO