JMB RetrofitsBadger5
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550

    lamnda problem , and low air flow

    plugged vag com into my s3 today , and it came up with air/oxygen sensor intermittent , i take it that is a dodgy lamnda , and my air flow was 188g/s in 3rd gear , the car has a mrc map and a 3" downpipe , de cat , miltek cat back , and loads of other bits , it is also boosting at 15psi , instead of 20 , and the vacuum is down to 10 , instead of 30 , do you reckon this could be down to the lamnda sensor , as the maf is less than a month old , i bought a brand new one from gsf the whole unit ,

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    shineydave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bradford, Yorkshire, UK
    Posts
    912
    G/S through the MAF sounds about right, you could try unplugging it and see what happens but i think your Lambda diagnosis sounds right
    Dave

    "If that's the Turbo Fairy knocking tell Her I'm not in"

  4. #3
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550
    what do you mean , that i dont need a new lamnda , it was getting 227 g/s air flow the other week , its got a map on it

  5. #4
    shineydave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bradford, Yorkshire, UK
    Posts
    912
    i thought a mapped car did about 190g/s
    Dave

    "If that's the Turbo Fairy knocking tell Her I'm not in"

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    stroud
    Posts
    10
    it might be a lamba fault try another one but it seems down for your model it should pull more than that being a k04

  7. #6
    nick-barnes07's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    gloucester
    Posts
    550
    Quote Originally Posted by shineydave
    i thought a mapped car did about 190g/s
    my old lcr pulled around 220 g/s with a custom code map , i think 190 is a bit low for a k04 with a map on , i may be wrong ,

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO