AH FabricationsJMB Retrofits
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    102

    HELP a3 quattro just died!

    erm help please
    the birds Audi A3 quattro has just died!!

    there is no life in it what so ever, nothing works, nothing lights up just dead!

    it has been working fine up until now and this has just happened
    need to get it running before we finish work so we can get home n get out on the piss

    guessing its something to do with the bty, gonna get some jump leads n try that & also try cleaning all the contacts. what else?

    heres some pics of the bty, whats that terminal block on top of the bty?



    99 A3 petrol turbo - Quattro

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South West
    Posts
    153
    is there any juice in the Battery? Have you tryed some jump leads on it ?

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South West
    Posts
    153
    check the Main earth strap is still attached


    With a complete loss like this its usually some thing really simple

    Try putting jump starting from another car if you have no luck there using one of the jumper leads connect from the Battery - to an exposed area of metal on the Engine block then try it !

    pretty sure it will be the Earth or the Battery is fooBar!

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    102
    thanks for your help matey!

    wheres the earth strap? lol

    gonna go get some jump leads now n try soon, soon as i can get out of work!

    when trying to jump using the car bodywork, should i use neg to car body n pos to pos on the bty?

    can i use a multimeter on the bty to check for life?

    soz bit simple when it comes to this ha ha
    99 A3 petrol turbo - Quattro

  6. #5
    SamDude's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London
    Posts
    2,091
    If you turn the ignition, do the electrics turn on?
    Clock/radio/lights?

    If not, then its a safe bet the battery is having a long weekend.

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South West
    Posts
    153
    i would just go for straight battery to battery to start with mate then if that doesn't work move the negative/Earth Jump lead from your battery to the Engine block and try again

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South West
    Posts
    153



  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    102
    thanks for help lads

    just jumped it, worked fine! see how it runs over the weekend
    99 A3 petrol turbo - Quattro

  10. #9
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    456
    try looking in view hole for battery condition.

    Undo vent caps and check water level.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO