Sky InsuranceEM Tuning
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    198

    Rear wiper - do they all do this??

    Ok,

    Turn on rear wiper, the first sweep of the arm from the resting position to the other side of the window is fine, smooth and without a problem.

    On the return the wiper sticks at 1 or 2 points for about a second, then carries on.

    If I use the wash/wipe, the wash doesn't work but the wiping is perfect, over and back without a hitch.

    Is this the motor going? or is it something sticking?

    I know there is a repair kit for the wash mechanism, so that will be done when I get round to it.

    Anyone???
    Cheers
    Jas

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    rodenal's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,982
    The wash will just be a pipe somewhere thats came off, which can be a ******* to find but is simple to fix.

    The blade sticking just sounds like it might be a little dirty.
    *Gone* 1997 A3 1.6 facelift headlights, 16"1.8t Alloys, full rear tints. 110k

    You built a time machine.........out of a delorean!?!?!

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    198
    New blade - so that rules that out

    Good thought though.

  5. #4
    rodenal's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,982
    Thinking about it, mine doesnt come back very smoothly across the window, but it isnt massive jerks either.

    Been like that since i got it 1 n a half yrs ago
    *Gone* 1997 A3 1.6 facelift headlights, 16"1.8t Alloys, full rear tints. 110k

    You built a time machine.........out of a delorean!?!?!

  6. #5
    HTC
    HTC's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Koh Samui, Thailand
    Posts
    3,402
    Mine did that for a while, then it was fine. Then it did it again for a while, and was fine again. Then it did it some more, then was okay.

    I could go on.

  7. #6
    Craigybaby37_A3quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    141
    i had the problem with my back wiper not spraying water and what i done was took the pump out the bottle that holds the water an find which hose went to the back, dissconected it then blew an air line through it an could hear easily where the air was comin from. and it was inside the black plastic casing where thew loom etc goes to the car on the gearbox side of the engine

  8. #7
    jcs356's Avatar
    Brum brum

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Englandland
    Posts
    2,681
    VAGParts do a service/repair kit for the washer

    https://sslrelay.com/s74326199.onean...0wiperkit%3D29
    Jason
    2001 Nogaro S3 (daily driver)

    1958 replica Porsche 356 Speedster (summer posing)
    1997 Seat Cordoba SX 16v (track day toy) replacing (t)rusty 1994 Seat Ibiza GTi RIP

  9. #8
    'The boat can leave now, tell the crew'

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Shropshire
    Posts
    46
    The pipe could be disconnected at the back by the arches where the pipe comes from front to back. Thats what mine has done and i'm gonna have to take the CD changer out and the bloody concert Subwoofer to sort it. I only found out it was knackered when the water kept disappearing everytime i filled it and manifested itself on the floor under the left arch.
    Fiesta PP - Fiesta 1.4 Sport - BMW 318is - Porsche 944 Lux - MK2 Golf GTi 16v - A3 1.8TS

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO