Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Craigybaby37_A3quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    141

    Boost shutting on and off under slow acceleration??

    got a small problem occur after buying my car about 4 months back.

    Car boosts fine when u floor it but under slow acceleration in traffic or just gettin upto speed in 5th or 6th from 30mph up. when the revs reach around 2500 rpm where the turbo kicks in it feels like the boost is going on and off causing the car to lunge back an forth (kangaroo petrol style lol)

    Could this be caused by any leaks in pipes from intercooler etc or can something else be causing this??

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    298
    your MAF maybe fubar'd. Unplug it and see if it still does it.

    The N75 valve plays a part in regulating boost pressure too.

    Check your MAF first though.

  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    2,036
    Sounds like MAF to me too.

  5. #4
    Craigybaby37_A3quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    141
    thanks for the info will try unplugging the MAF at weekend an see what happens. Where abouts is the N75 valva located and is there any odd signs i should look for to see if this causing the problem??

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    94
    Hi. I'm interested in this one too - my car has been doing something similar for a long time (noticeable after my REVO remap) but the opposite way round. When I try to accelerate hard at around 2500-3000rpm it holds back then lurches (almost like a misfire). However, if I ease the throttle slower it seems to pull stronger.

    I changed the MAF a while back, thought it had solved the problem but it hadnt. Also changed the N75 to a "J" which does seem to hold boost a bit longer, still have this annoying stutter though.

    Let us know how you get on.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    18
    i had the same problem with mine a while ago so took it to audi and 1200 pound later they found a wire had burnt out going to one of the coil packs causing the crank sensor to fail or something if that helps

  8. #7
    thinking about stuff

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    599
    theres loads of stuff that effects boost, think i've replace everything on mine!! MAF, DV, N249 and even the turbo. Best advice i can give is let someone who knows 20V's take a look at it. Jeff Webb at awesome (ex dubsport) is about as knowledgeable as you'll find as builder of at least three 500+bhp 20V's.

    2001 Black RS4 - P11 LCC
    1992 Burgundy Pearl Corrado VR6 - A20 LEE

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO