Volks AutosChris Nott
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    31

    Help! Immobiliser Problem - Car Won\'t Start

    Hi Guys

    Upon trying to turn my key in the ignition, the car turns over for about a second and then cuts out.

    The Immobiliser amber light continually flashes on the dash. I initially presumed it was an issue with the key fob battery (although it still remotely opens the doors on the car), so I decided to try a spare key that I have, but again the same issue! The car simply turns over and just cuts out.

    Any ideas how to resolve this one?

    Any help would be great, I dont like walking...

    Thanks

    Ad

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813

    Re: Help! Immobiliser Problem - Car Won\'t Start

    Adam you have mail

  4. #3
    jayfrts's Avatar
    bouncing off the limiter!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Herts
    Posts
    92
    Was this error resolved?!?!?!

    "Development is only necessary to rectify the ignorance of designers" -Keith Duckworth

  5. #4
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    344

    help

    Ive got the same problem

    just removed all my rnse, BT and phatbox as swapping car.

    It worked fine until I removed the intrument cluster to take out the gps antenna

    Can anyone give me some ideas

    HELP

  6. #5
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    595
    Any pins bent? Connectors in properly? No damaged wires in any of the connectors?

  7. #6
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    344
    No

    I actually drove it with everything removed apart from the gps anntenna.

    Removed that and now this problem

    I'll just going to remove the clocks again to see if there is any bent pins

    be back in a min

    Simon

    just removed a nd refiited clocks, no bent pins

    same problem, immobiliser light flashing. tried moving sterring column up and down and in and out but still the same

    anyone any ideas???

    cheers

    simon
    Last edited by simonwjones; 24th February 2007 at 17:12. Reason: more info

  8. #7
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    344
    all sorted

    bad connection on back of ignition barrel

    cheers for the help lads, invaluable as ever


    Simon

  9. #8
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    595
    Glad you got it sorted. What are you getting next?

  10. #9
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    344
    Ive got an A6 2.5tdi quattro Sport 180 coming this week

    miss the power of my previous 2.8q compared to the 1.9tdi now.

    Problem is in the A6 the 1.9 doesnt come in quattro. Big mistake not having it as all my previous Audis, right back to my first A6 2.8Q coupe have all been quattro

    Once you've had a quattro you never look back

    thanks for everyone help

    searching the forum and this post help me sort it

    Cheers


    Simon

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO