Sky InsuranceBadger5
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    uk
    Posts
    12

    Lost boost on S3

    Pulled away from a junction fairly quickly this evening. The boost came on and then suddenly dropped off. There is virtually no boost at any throttle level. I didn't notice any significant smoke out the back at the time and there is no smoke now when driving. The car has a decent level of oil and water. I can't see any boost pipes off but then it is very difficult to see properly without decent investigation. Any thoughts would be very handy.

    Many thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    london/ essex
    Posts
    114

    Re: Lost boost on S3

    dump valve leaking or acutuator or possible a split pipe.

  4. #3
    Defratos's Avatar
    Youre Dethpicable!!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    London....Relocated to the Mid East
    Posts
    2,230

    Re: Lost boost on S3

    I've experienced a similar situation as your self, but my boost eventually came back on. The car seemed to jump in hesitation and then rpms just drop. Sorry for not being very helpful [img]/ubbthreads/images/graemlins/beerchug.gif[/img]

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    london/ essex
    Posts
    114

    Re: Lost boost on S3

    have you guys got your esp on as if your trying to pull away quickly it doesnt like it and cuts the power.

  6. #5
    Defratos's Avatar
    Youre Dethpicable!!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    London....Relocated to the Mid East
    Posts
    2,230

    Re: Lost boost on S3

    LOL, hummm, to be honest I don't think i was pulling away enough for it to slip, as the turbo kicks in at around 3000rpms it suddenly drops off. But I just think it was a one off for me, haven' had it since that day (pretty sure the esp never kicked in)

  7. #6
    Grant's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Aberdeen
    Posts
    1,116

    Re: Lost boost on S3

    Maybe you're blown a pipe off.

    I've blown my intercooler pipe off when doing extreme launches before.

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    london/ essex
    Posts
    114

    Re: Lost boost on S3

    from stand still at a jubction or a roundabout if you give it enough then you can get it to kick in and the engine cuts its power right down and a yellow/orange tringle with! in the middle flashes until it sorts it selfout.

  9. #8
    Defratos's Avatar
    Youre Dethpicable!!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    London....Relocated to the Mid East
    Posts
    2,230

    Re: Lost boost on S3

    isn't that the ESP kickin in?

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    sc
    Posts
    6

    Re: Lost boost on S3

    when the esp is active or operating it will flash as far as the boost check all hoses through the whole induction system also the reserculation valve could be stuck open and may just keep reseculating the air im not sure if your problem is a symptom of that. check the waste gate as well the oly time you will see smoke is if you loose boost that the ecu has seen and added fuel for. good luck

  11. #10
    imported_monkeytrousers
    Guest

    Re: Lost boost on S3

    I get this sometimes when I boot it in first gear, but it doesn't happen every time and never in higher gears.

    I'm sure it is the traction control, but interestingly the dash light does not always flicker when it happens.

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    uk
    Posts
    12

    Re: Lost boost on S3

    Hi Guys

    Thanks for all of your replies. Took the car out later on in the evening after it had cooled down for a coupla hours and the problem had gone. Very strange. Lets hope it stays that way.

    Sam

  13. #12
    It's all in bits

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bristol
    Posts
    219

    Re: Lost boost on S3

    I had much the same problem, it seemed to come and go to start with, but gradually got worse.
    Turned out it was the air mass monitor which are apparently prone to breaking.

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    sc
    Posts
    6

    Re: Lost boost on S3

    cheeseman are you sure you didn't over boost for whatever reason and the car go into limphome mode.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO