EM TuningBadger5
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Whitby
    Posts
    30

    Radio reception problems

    Hi everyone,

    Ive got a 2002 Audi s3 and am having trouble with radio reception. It usually works for a couple of minutes and then loses all signal.

    Does anyone have any experience with this sort of problem? I'm trying to fix all the small niggling faults before i sell the car.

    Cheers

    Jamie

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    :: blade ::'s Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    preston
    Posts
    196

    My Social Networking

    Visit :: blade ::'s Youtube Channel
    Checked the aerial base? Take out rear interior light and check the cables through there.

    Ive got a weird fault with mine. works perfect until i put the rear window heater on then i get nothing

  4. #3
    A3 TQS

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Devon
    Posts
    171
    I'm sure I read that they actually use the rear heater element as part of the aerial circuit having any breaks in the track lines can cause issues with reception, maybe thats why yours gets interference when it's on?

  5. #4
    :: blade ::'s Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    preston
    Posts
    196

    My Social Networking

    Visit :: blade ::'s Youtube Channel
    Quote Originally Posted by rupe View Post
    I'm sure I read that they actually use the rear heater element as part of the aerial circuit having any breaks in the track lines can cause issues with reception, maybe thats why yours gets interference when it's on?
    Hmm will check the heater lines to see if there are any breaks

    Cheers

  6. #5
    dannyh's Avatar
    Nogaro S3

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    783
    im having trouble with my reception in my S3, it fades in and out meaning it will be quiet then loud again. really bugs me.

    anyone else with this and how did you fix it??

  7. #6
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    434
    it's not a great system to start with, i have issues with my radio too, as far as i know it has nothing to do with the heated rear window, i think it has more to do with the aerial base and corrosion

  8. #7
    Artsa's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Chepstow
    Posts
    164
    I had the same problem with my S3, terrible radio reception from the day I picked her up on the standard head unit, so I upgraded to a Pioneer DAB unit. Nice bit of kit.

 

 

Similar Threads

  1. allroad C5 radio reception problem
    By Herald in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 18th December 2010, 16:53
  2. Help Needed Radio Reception Problems
    By McGart in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 19th July 2010, 20:18
  3. Radio reception problems after RNS-E retrofit.
    By nectop in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 22nd April 2010, 07:37
  4. Radio Reception Problems
    By Jimbo.King in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 2nd January 2010, 13:26
  5. Radio reception problems
    By karlharcourt in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 29th October 2009, 08:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO