Chris NottAH Fabrications
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 41 to 51 of 51
Like Tree1Likes

Thread: MASSIVE problems with my Sport

  1. #41
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,553
    Good luck

    Just don't rush in cutting all the wires at once... be a lot easier that way

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #42
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    Now that's just plain old mean Tuffty, 'liking' the fact I've got to undo spaghetti junction . ....In the rain aswel with the look of it

    I'm hoping to take it all the way back to the ECU Plug Do you just take the other Plug's off the Harness or can they be used aswel? Not sure where their for!?

    My 1st double page Thread on here

    I thought I'd have a read through your Build Thread earlier I got to page 20, thought I'd cheat as I wanted to see some vid's, so skipped to the last PAGE '62'!!!!!!!!!!!! Only to find a completely different set up haha haha hahaha So I think I'm just going to have to read the other 45 pages hey!!!!!!!!!

    Do you see anything 'interesting' in the Log's?!
    Last edited by CarbonBlack; 26th January 2014 at 22:39.

  4. #43
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    So, replacing the Coil Pack Harness!!!!!!!!!!!


    Attachment 26506
    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 01:59.

  5. #44
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    I have a split in the Y Piece of the PCV Hose. These Wires run underneith there & were covered in Oil! It had got inside the Conduit & had actually worked it's way underneith the Insalation Tape aswel!




    Attachment 26507
    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 02:05.

  6. #45
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    Then things got better, when I removed the Plug from the ECU I noticed 2 of the Holes looked like they had 'rust' inside


    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 00:50.

  7. #46
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    RETFORD, NOTTS
    Posts
    1,753
    You'll probably need to re pin that plug.
    '02 TDi 130 Sport: Mods to date: BXP 160 conversion, EGR delete, Decat, Helix SMF fast road clutch, 312mm front rotors, full DIS , CC, Xenons.
    VCDS fully registered and happy to help.
    *Need a Spare Key or Remote? SKC retrieval? Clock/ECU swap or milage correction? I am fully insured to work on your vehicle! Offering a good deal and quality service to ASN members Nationwide!*

  8. #47
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    Oh look, there's a swimming pool inside my ECU Plug Socket!!! This is the part that's actually connected to the ECU itself. You can also see moisture droplets on the back part & the discoloured Pin's



    Attachment 26509
    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 01:34.

  9. #48
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    This is the Plug from under the Battery Tray. Also with moisture in it & defintely corroding 1 of the Pin's! All Seal's etc on these Plug's look perfect & still 'popped' from suction when pulled apart




    Attachment 26510
    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 01:54.

  10. #49
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    Once I'd got right into the ECU Plug I found out just how bad things are!!! Somehow, as if my majic, there's gritty water right down into the very inside of the Plug Terminals


    20140127_161616.jpg
    Last edited by CarbonBlack; 28th January 2014 at 00:08.

  11. #50
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Nottingham Derby
    Posts
    110
    Even without the Coil Pack part of the Harness with the usual split's etc this has to have a lot to do with my problem's!! I've not Jetwashed the Car or anything so the only thing that could of caused this is just rain & the water from the Window Wipers getting into what must be the most stupid place to put an ECU!!

  12. #51
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    0
    Bl**dy hell mate - that's a sod and a half !

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Problems with my Audi A3 1.8T Sport 2000
    By jogonpc in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 22nd January 2014, 19:25
  2. Replies: 0
    Last Post: 16th June 2011, 19:08
  3. Problems with A4 T Sport Quattro
    By rack1 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 5th January 2004, 10:49
  4. Problem with alarm
    By tim in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 3rd April 2003, 12:58
  5. Problems with alarm transmitter.
    By DJG in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2003, 08:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO