AH FabricationsEM Tuning
Results 1 to 5 of 5

Thread: abs fault

  1. #1
    kkk
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    North London
    Posts
    109

    abs fault

    My abs light is on and has a fault for the pump
    Could the pump cause an intrrmittant but there more than not vibrating throught the pedal wheel snd car?

    I need to replace the pump anyway but want to know if il need discs aswell.

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    bournemouth
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by kkk View Post
    My abs light is on and has a fault for the pump Could the pump cause an intrrmittant but there more than not vibrating throught the pedal wheel snd car? I need to replace the pump anyway but want to know if il need discs aswell. Thanks
    Hi there, have you managed to repair the problem? If not let me know, it might be the abs module, i had the same issue and it was the module itself. I can repair it if you require.

  4. #3
    Big Al's Avatar
    Awesome GTI tuning this week!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    West Midlands
    Posts
    282
    I have a fully working ABS pump for sale off my car, see classifieds for Ebay link.

    Classifieds: 2001Y AUDI S3 8L FACELIFT 1.8T Quattro BREAKING FOR SPARES

    Alistair
    Audi A4 B7 2004 red 2.0 TFSI Quattro Sport saloon, Servotronic steering, MFSW, CDIS, DRL with Coming Home, auto dual xenon lights/wipers/mirrors, split folding rear seats, 3rd headrest, centre armrest, Isofix mounts, RS4 rear ARB, pedals & carbon dash trims; Audi TTS 9Jx18alloys (2 sets), Yokohama AD08 summer, Conti TS830P winter 245/40/18 tyres, TPI 15/20 spacers/lockers, Pipercross filter, GFB DV+ turbo valve, NGK BKR7EIX plugs, Osram Silverstar Xenarc D1S bulbs. Build thread

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Norfolk
    Posts
    67
    Have you had it scanned for faults? I had a similar issue and the problem turned out to be a wheel speed sensor fault. A much cheaper fix than a new abs pump

  6. #5
    kkk
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    North London
    Posts
    109
    the fault comes up as a pump issue and googling leads to be the wireing, fuses or the pump and i checked the wireing and fuses.
    i have a pulsating pedel but not all the time which leads me to believe it is the pump bearings causeing this.

 

 

Similar Threads

  1. limp mode and abs fault
    By smith4130 in forum Diesel forum
    Replies: 2
    Last Post: 12th March 2007, 22:50
  2. ABS fault - vag com - purley/croydon area
    By Dracoro in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 18th February 2007, 22:38
  3. ABS Fault Light...
    By JGrant1285 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 23rd August 2006, 09:50
  4. ABS Fault 0 any ideas?
    By Wicked666 in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 7
    Last Post: 14th August 2006, 07:18
  5. ABS fault - now i'm desperate!
    By imported_mc119856 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 5th December 2005, 22:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO