Monster MotorsportJMB Retrofits
Results 1 to 14 of 14
Like Tree1Likes
  • 1 Post By IrishDave

Thread: Limp Mode (with codes) help

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    West Midlands
    Posts
    4

    Question Limp Mode (with codes) help

    Hey guys, wish my first post could have been on a better note but I've had my S3 about a month now. It's gone into limp mode 4 times within that time. As soon as I turn the engine off then on again it's fine.

    Got a friend to run the codes on it and this came up. The car is remapped by one of the previous owners as I have a receipt from r-tech from 2010 which included a forge 007p and pipercross panel filter so that may be something to do with it? The car runs flawless and the boost really is something else when it's working, which is like 95% of the time.

    2013-11-16 15.40.58.jpg

    It's pretty obvious I'll be needing a new diverter valve but just wondering if you guys have any other insight into what I would need to do to fix it before I take it into an Audi specialist.

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    durham
    Posts
    42
    maybe you dv is leaking causing overboost?

  4. #3
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    584
    dont think the forge d.ump valves do to well, most ,seem to think audi dv is as good if not better....not to costly fron audi...

    would do a search incaese im incorrect.

    vcds is great for these cars

    mark
    S3 2003........REVO..........Stage 1...........218G/S.......÷..........°8..........=..........272bhp ......368Nm.....271 ft lbs

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Great Melton Norfolk
    Posts
    1,349
    Change the diverter valve for a standard one re scan and clear codes.

  6. #5
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    619
    Seems pretty similar to the fault codes I got on mine. I got the first 2 on the list plus others. Had only just fitted a new oem recirc valve. Still haven't got to the bottom of it but the car runs with the cam position sensor unplugged although it takes a few turns of the key to get it started.
    My problem is I think there is a short/break in the wire running from the cam sensor to the ecu.
    B5 v1 Tip, B5 Exhaust Manifold, Beach Buggy Hybrid, Pipewerx D.P and cat bypass, Miltek resonated cat back, AH Fabs v2 Intercooler, S2000 Filter, 83mm 9.5:1 CP Pistons, Brute Rods, Bosch 550cc Injectors, Oil Catch can, N249 delete, B5 Phenolic Gasket, Devils Own Water Meth Kit, Forge baffled sump.
    H&R Springs, Koni FSD Shocks, s3dave's rear tie bars, R32 ARB's, LCR Brembo's, 18" ttrs alloys, replaced all suspension bushes, 15/20mm spacers front/rear, Vibratechnics Engine Mounts.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    West Midlands
    Posts
    4
    Was hoping it was something as simple as the DV. I'll change that and then if the problems continue look into the cam sensor.

    I've had a quick search for the standard DV and some people say it struggles with a mapped car... Would a brand new 007p be the next best option?

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    durham
    Posts
    42
    007p better option standard dv's a crap but what i would do is take urs off and test it there are vids on youtube to show u how to do it like this one diverter valve test - YouTube

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    West Midlands
    Posts
    4
    Will give it a go tomorrow, cheers guys

  10. #9
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    619
    @willmad89.
    I am affraid you are wrong in what you say. The standard valve has been proven to work better than the 007p.
    westcoast a3 likes this.
    B5 v1 Tip, B5 Exhaust Manifold, Beach Buggy Hybrid, Pipewerx D.P and cat bypass, Miltek resonated cat back, AH Fabs v2 Intercooler, S2000 Filter, 83mm 9.5:1 CP Pistons, Brute Rods, Bosch 550cc Injectors, Oil Catch can, N249 delete, B5 Phenolic Gasket, Devils Own Water Meth Kit, Forge baffled sump.
    H&R Springs, Koni FSD Shocks, s3dave's rear tie bars, R32 ARB's, LCR Brembo's, 18" ttrs alloys, replaced all suspension bushes, 15/20mm spacers front/rear, Vibratechnics Engine Mounts.

  11. #10
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,162
    check for leaks - 90% of the time its a leak from the inlet manifold to PCV pipes

    smoke test ftw
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    Check out the ever Growing eBay Shop>
    http://stores.ebay.co.uk/Badger-5-LTD?_trksid=p4340.l2563

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  12. #11
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    durham
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by IrishDave View Post
    @willmad89.
    I am affraid you are wrong in what you say. The standard valve has been proven to work better than the 007p.
    well iv went through 2 standard ones now got a forge oo7p never had any problems with it

  13. #12
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    619
    That you may have. They should be changed yearly if running higher boost than standard, yet they are still proven to work better.
    B5 v1 Tip, B5 Exhaust Manifold, Beach Buggy Hybrid, Pipewerx D.P and cat bypass, Miltek resonated cat back, AH Fabs v2 Intercooler, S2000 Filter, 83mm 9.5:1 CP Pistons, Brute Rods, Bosch 550cc Injectors, Oil Catch can, N249 delete, B5 Phenolic Gasket, Devils Own Water Meth Kit, Forge baffled sump.
    H&R Springs, Koni FSD Shocks, s3dave's rear tie bars, R32 ARB's, LCR Brembo's, 18" ttrs alloys, replaced all suspension bushes, 15/20mm spacers front/rear, Vibratechnics Engine Mounts.

  14. #13
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    durham
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by IrishDave View Post
    That you may have. They should be changed yearly if running higher boost than standard, yet they are still proven to work better.
    well not sure on others but like i say i prefer the 007p and you get a better noise too

  15. #14
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    619
    Function over Fashion.
    B5 v1 Tip, B5 Exhaust Manifold, Beach Buggy Hybrid, Pipewerx D.P and cat bypass, Miltek resonated cat back, AH Fabs v2 Intercooler, S2000 Filter, 83mm 9.5:1 CP Pistons, Brute Rods, Bosch 550cc Injectors, Oil Catch can, N249 delete, B5 Phenolic Gasket, Devils Own Water Meth Kit, Forge baffled sump.
    H&R Springs, Koni FSD Shocks, s3dave's rear tie bars, R32 ARB's, LCR Brembo's, 18" ttrs alloys, replaced all suspension bushes, 15/20mm spacers front/rear, Vibratechnics Engine Mounts.

 

 

Similar Threads

  1. Help with limp mode problem
    By Chris-gsxr in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 5
    Last Post: 30th July 2013, 13:12
  2. Audi A4 Auto - Help with DTC codes - Car going in Limp mode
    By Winchmore in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 30th May 2012, 15:34
  3. Audi A4 Auto 1999 - Car goes in Limp Mode - DTC light - Code help #Sheffield
    By Winchmore in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 2
    Last Post: 30th May 2012, 14:37
  4. a3 2.0tdi 8p limp mode, anybody in bolton area with vag com who can help??
    By chrisy t in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 23rd September 2011, 21:43
  5. My A3 went into limp mode last night, help?
    By Mikey in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 12th March 2010, 07:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO