AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    35

    A3 8l '98 Help,Temperature Gauge not working.

    Howdy folks, my (A3 8l 1998)temperature gauge seems to have stopped working. I'm still getting warm air in the cabin but not exactly that hot that I need to turn the temp setting down. Currently set it at 29 degrees and it's warm not unbearably hot. It also takes a while to get warm. The temp gauge isn't going up at all.
    What do the experts think?
    Thermostat? Or Temp Sender Unit? Possibly both?
    Any help opinions, Thanks.
    Last edited by seafar99; 3rd November 2013 at 12:58. Reason: More info

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,927
    id say stat for the low temp heat

    and maybe cts for the non working gauge

    or maybe a ****ed gauge

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    35
    Thanks,I'll start with the thermostat, anybody got a location photo of the housing ?

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    43
    I would think before you remove the thermostat, first try switching on the AC, if fans come up then I don't think its the problem, I think u need to check the radiator switch.
    However, the stat is located under the battery.

 

 

Similar Threads

  1. coolant temperature gauge not working.
    By fdt140876 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 21st March 2012, 00:16
  2. Temperature gauge not working, help!
    By B5QUAT in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 24th May 2011, 13:45
  3. Temperature Gauge - not working
    By cheekeemonkey in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 29th October 2008, 18:02
  4. Temperature gauge not working, bit of a problem
    By cookie_a3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd March 2008, 12:27
  5. Temperature Gauge not working!!!
    By MickA3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 19
    Last Post: 1st March 2005, 08:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO