Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1

    Need Help Installing New Amp + Sub

    Hello, iv seen people custom building subs to replace the factory fitted ones, so this is what i have done. but iv hit a few problems along the way, iv disconnected my standard sub and now my rear speakers do not work. i think it has something to do with that red plug i disconnected from the standard sub, but wouldnt know how to bypass it, also where do i wire my new amplifier in? i powered up my amp earlier by comming off the 12v power supply from that red plug just to test it but not sure if thats where I'm ment to go from haha, sorry if im not making much sense, i havent done anything like this before and figured it couldnt be that hard >.< lol

    thanks for any help, its much appreciated.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Gops's Avatar
    6th gear @7000rpm

    Status
    Online
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Coventry
    Posts
    2,631
    Sadly, the best person to answer that is no longer with us! I was actually trying to compile ALL of his answers from every single thread he wrote on in form of a Q&A but it's taking me some time.. And plus I'm away from home so I can't use my computer to carry on with it.. What I can say us use the search function or find "AndyMac" and search through his replies, you'll definitely find an answer!
    Quote Originally Posted by <tuffty/> View Post
    its either mapped or broken...

  4. #3
    Gizmo20VT's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    289
    Welcome to ASN, There a a few threads regarding the rear amp and I beleive there is a Pinout aswell for the plug which would allow you to use remote and power however I would run a decent size cable from batter to amp. You can bridge out the rear speakers or remove the amp from the sub and reconnect it...

 

 

Similar Threads

  1. Need help installing my aftermarket stereo
    By Jordan427 in forum In-Car Entertainment
    Replies: 11
    Last Post: 25th July 2013, 07:19
  2. need help im new to this
    By jay-tdi in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 19th June 2012, 16:36
  3. Installing HU and subs/amp. help needed please
    By xCoupexAshx in forum In-Car Entertainment
    Replies: 4
    Last Post: 25th August 2010, 19:42
  4. Help! Installing sub/amp in my S3!
    By DemianM in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 11th February 2008, 08:34
  5. Installing Vibe 10" Sub Help Needed
    By JGrant1285 in forum In-Car Entertainment
    Replies: 22
    Last Post: 6th December 2006, 14:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO