Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    andy1's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    ayrshire scotland
    Posts
    44

    overheating problem can anyone help ?

    Hi i own a 03 audi s3 8l (i only bought last night ). I drove the car home with no issue but today ,y temp gauge went sky high and my exhaust is starting to smoke really bad.. anyone any idea of the cause ? Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    hendry10's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    norwich
    Posts
    66
    I take it You must have lost water then too ? High temp and steam -

  4. #3
    hendry10's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    norwich
    Posts
    66
    Normally would point to head gasket or a cracked head as the coolant is getting into the cylinders and being spat through your exhaust , a compression test will tell u .

  5. #4
    andy1's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    ayrshire scotland
    Posts
    44
    Hi thanks for the reply ive had no loss of water ive also found a burst hose coming from a little plastic valve thats attached to the head (btw im not very technicsl minded sorry )

  6. #5
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,016
    Water pump would be my suggestion... they have a habit of having the impeller break into pieces... should be changed at the same time as a cambelt really.. if yours hasn't then its most likely that...

    The housing on the side of the head is around 12 quid from a dealer... its common for them to split... had one let go on the dyno before...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  7. #6
    andy1's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    ayrshire scotland
    Posts
    44
    Quote Originally Posted by andy1 View Post
    Hi thanks for the reply ive had no loss of water ive also found a burst hose coming from a little plastic valve thats attached to the head (btw im not very technicsl minded sorry )
    Thanks mate do you any idea of a price for both supplied and fitted ?

 

 

Similar Threads

  1. GOLF/A3 2.0 TDI Starting Problem can anyone help?
    By slick-A3 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 98
    Last Post: 26th September 2012, 20:07
  2. Bkd pd 140 problems can anyone help ?
    By Whiteatom in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 18th May 2011, 23:18
  3. throttle body problem can anyone help?
    By scottybhoy in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 2nd November 2007, 17:41
  4. CD Changer Problem - can anyone help??
    By JMHS4 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 16th October 2007, 14:03
  5. hot engine problem , can anyone help please ????
    By Jonny_doe in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 28th January 2005, 20:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO