JMB RetrofitsVolks Autos
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82

    Please help!! Whining noise at low revs!!

    As the title states, I have a annoying and worrying noise at low revs. Between 2000-3000rpm and only on soft acceleration. When accelerating hard this can not be heard, but it does happen in every gear!
    Please watch the video and help.
    IMG_1875_zpsb6d52e54.mp4 Video by JerseyJordan | Photobucket
    JerseyJordan's Library | Photobucket

    thank you

    Jordan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    s33nyboy12's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    East midlands
    Posts
    1,380
    Someone will be along soon who probably knows the problem mate but off the video I can't hear anything or see it that well !
    may suggest uploading a better video.

    also when was your haldex last serviced? Any problems with gearbox selecting gears or selecting gears at high revs? When was clutch and flywheel last done? Check your service history for other info to eliminate problems first.......

    I think everyone will ask for a bit more info mate . Apart from jaardo he will tell you that you should of bought an a3 not an s3.

    Sean
    Current: 2013 Audi A3 2.0 tdi s line 8V in black SD nav+ extras, E46 BMW M3, 1971 Volvo p1800, 2014 Ford transit sport 155ps ;-)

    Previous : Focus st 225 stage 1 (265 bhp and too much torque), 2002 audi s3 bam engine completely OEM, 2001 Audi a3 1.8 TQS 221bhp and about 20 other cars, majority civics ek4/ek9 and Bmw / Audi soot chucker's!

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82
    cheers for the reply Sean,

    Sorry about the video its the best i could do yesterday whilst in the car. The noise can be heard slightly at 4s on the video, and then more prevalent at 8-10 sec!
    The noise is definitely coming from the engine bay area, or at least in front of me when sitting in the car.
    I don't have any problems with the gear box, selecting gears high or low.
    When the noise does occur and i accelerate, the noise goes away. The same can be said when decelerating.

    My car spec:
    2000 s3 (AMK)
    35000 miles
    Standard apart from Badger5 Tip, which is when the noise started.

    I will check through the car service later today. It last had a service 3 months ago, but I cant say now if the haldex was checked/serviced.

    Thanks for the help, hopefully someone will know whats going on!

    Jordan

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82
    oh and about the A3 or S3. The S3 seemed more responsive and was more comfortable. But im sure Jaardo will disagree with his beast!

  6. #5
    s33nyboy12's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    East midlands
    Posts
    1,380
    Oh mate I think your b5 tip has come away from the billet adaptor if right version .

    just needs re fitting properly with bead of red high temp on the billet........ Check the fitting sticky bill did.
    or pm bill or tuffty they can help .

    cheers, Sean
    Current: 2013 Audi A3 2.0 tdi s line 8V in black SD nav+ extras, E46 BMW M3, 1971 Volvo p1800, 2014 Ford transit sport 155ps ;-)

    Previous : Focus st 225 stage 1 (265 bhp and too much torque), 2002 audi s3 bam engine completely OEM, 2001 Audi a3 1.8 TQS 221bhp and about 20 other cars, majority civics ek4/ek9 and Bmw / Audi soot chucker's!

  7. #6
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,167
    check pipes around the TIp for being secure.. maybe you disturbed something... did you follow the guide for fitting it?

    TIP does'nt cause a whine.. I cant hear it on the video either I'm afraid
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82
    Thanks Bill for getting back to me so quick,
    I will check around the pipes etc tonight. I actually gave it to a mechanic to fit, i will try and get a better video tonight. I will take it back to the mechanic on the weekend if i cant get it sorted. Just worried it may be a turbo whine, but mine doesn't seem to have the same problems as others have listed.

  9. #8
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,167
    v2.2 or v3?
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82
    Hi Bill.
    Mine is the 2.2 with JR filer and shield. I meant the same symptoms as a failing or faulty turbo. Been loving the tip since fitted! Just got this annoying/worrying noise and was trying to rule out things like turbo problems.

    Cheers,

    Jordan

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Channel Islands, Jersey
    Posts
    82
    Hi guys,
    Thought i would give a heads up incase anyone else has the problem stated above. Anyway i bought a forge 007p second hand, on the hope that my OE DV was the source of the problem. I cleaned the new DV using the stickies as a guide (thank you), placed on the car and it was a success. No annoying noise, been 2 days and I hope it stays away!!
    I am a total mechanic novice and wouldn't have been able to do it without the help from stickies and photo guides, so thanks you.

    Jordan
    Audi S3 AMK, Badger 5 Tip with Cone and Heat Shield, Forge 007P (green spring), de-cat pipe

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 23rd May 2013, 12:40
  2. PLEASE HELP - have noise in my clutch when it's pressed down???
    By lochandubh07 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 1st July 2011, 18:14
  3. PLEASE HELP..have noise in my clutch when pressed down??
    By lochandubh07 in forum General Automotive Chat
    Replies: 1
    Last Post: 30th June 2011, 17:01
  4. Strange noise at low speeds and when idling... please help.
    By matt_s3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 10th June 2010, 12:04
  5. please help. is this noise from suspension ?????
    By anwar in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 31st October 2003, 21:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO