Sky InsuranceChris Nott
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    19

    new in need of help!

    hi all im jay hopefully il become a bit of a regular around here been a pug 206gti driver for the last 2 years but after killing her I bought myself a early 1.8t now im having a bit of a issue backed it into the workshop last saterday sorted the rear lights a clunk its had rear brakes front bushes went to drive it out and wouldn't start double cleacked all wireing left the battery disconnected no difference had it on diagnostics on Tuesday and was showing cam position sensor failure so orderd and fitted one tonight and still the same so I think im eather looking at a ecu or a wiring fault do these ecus just die or play up? anyone had this issue before? ps my cars a 98 agu engine
    heres a little pic

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Vex182's Avatar
    Guess what I drive...

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Hinckley
    Posts
    879

    My Social Networking

    Add Vex182 on Facebook
    Welcome. Is it turning over and just not firing? Did any of the codes get cleared off and have you rechecked that no others have appeared?
    Silver 2002 Audi S3 225 (BAM) since March 2011.

    Mods: Badger5 2.2 TIP, Jetex filter, PCV delete, 710 DV, Standard N249 in use, R-Tech Stage 1 TiV Remap, Audi TT Pedals, Red Dogbone, Polybushed tie arms. All silicone boost pipes, Michelin PS3s, Red V6 coil packs, MK4 flat blade conversion, retrofited cruise control.
    Currently: 254bhp - 276lb/ft (174bhp/ton) as of 11/02/2013 On V-Power

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    19
    yeah sorry all original codes listed and deletes cam sensor code came back under cranking also 1 for temp sensor it ha had a intemitant temp gauge so putting two together plus I cant see the temp sensor stopping it starting
    ps I have a fair mechanical knowledge im a tech for masons kings lta 3 trained but im only realy a diesel boy

  5. #4
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,572
    Post the actual codes

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    where did you get the CPS from ?

  7. #6
    Vex182's Avatar
    Guess what I drive...

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Hinckley
    Posts
    879

    My Social Networking

    Add Vex182 on Facebook
    As above, lets see what the old girl has stored
    Silver 2002 Audi S3 225 (BAM) since March 2011.

    Mods: Badger5 2.2 TIP, Jetex filter, PCV delete, 710 DV, Standard N249 in use, R-Tech Stage 1 TiV Remap, Audi TT Pedals, Red Dogbone, Polybushed tie arms. All silicone boost pipes, Michelin PS3s, Red V6 coil packs, MK4 flat blade conversion, retrofited cruise control.
    Currently: 254bhp - 276lb/ft (174bhp/ton) as of 11/02/2013 On V-Power

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    19
    hi I got the sensor from burum car parts its a bosch one so not a cheapy ebay one and i will get the list off my mate tomorrow as its his code reader i only have the kit to plug into john deere or fenit tractors lol

  9. #8
    matt blowen's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    staffordshire
    Posts
    140

    My Social Networking

    Add matt blowen on Facebook
    Hi jay i would say go and buy a green temp sensor! This caused my car not to start!!

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    19
    after work tonight got her in the work shop tested every wire on the engine loom and the loom is perfect changed out the temp sensor for a new one and still no joy the the codes are still active for the cam sensor and the temp so looking astho my ecu is fried
    does anyone no where i can get a replacement ecu that's jailbroken so i can just plug it in and go?
    thanks jay

  11. #10
    JUS3IN's Avatar
    silver sleeper

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    kent nr maidstone
    Posts
    693
    try cleaning the earths under the battery, my car was throwing all sorts of codes and messing around before i sorted them all by cleaning said earths...
    1999 apy s3, n249 delete, sai and n112 delete. bbs lm reps, s2000 filter, relentless v3 manifold, relentless downpipe and sports cat, scorpion cat back system, badger 5 v3 tip, bam rocker cover, push in coilpacks, toyosports fmic, amd remapped to 280.3 bhp and 263.9 lb/ft.

  12. #11
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,572
    Fault codes?

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    19
    00514 cam shaft circuit
    00522 tempsenos circuit
    both have been checks to the ecu pins and the loom is good also both sonsors have been changed to rule them out so all that's left is the
    ecu

 

 

Similar Threads

  1. New Member needing some help
    By matten22 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 11th April 2013, 22:22
  2. Hi I'm new and need some help
    By John2708 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 22nd March 2013, 22:25
  3. New member needing some help
    By rolo tomassi in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 15th June 2009, 08:43
  4. 2000 A4 1.8l bucking like mad...new guy needs help
    By cyrjm in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 1st November 2004, 21:40
  5. Im new and need Help
    By WannabeRacer in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 3rd June 2003, 19:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO