Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26

    Central locking problems...please help.

    I have a 1999 a3 1.8t with AGU engine and im having problems with central locking...
    the key fob doesnt work at all (lock or unlock)
    i can lock the car with the key but it will not unlock with the key.
    the only way i can unlock it is by unlocking the boot, pulling out central locking pump, disconnecting all connectors, plugging them back in again then i can unlock the car with the key in the door.
    i have to do this everytime i unlock the car. I have to lock it as i dont live in the safest area and the car is parked on the road.
    any suggestions would be grateful

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    chaz20vt's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    425
    Do your windows still work .?

  4. #3
    Squirrelofdoom's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Surrey
    Posts
    534
    Interesting problem. My doors don't open with the fob, I have to put the key in the drivers door to open the driver door - and then put the ignition on first position to unlock the rest.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    The drivers window has the common window clip problem so only opens a little way. And i believe the drivers window may have come off the runner. The rear windows work fine though as its a 5 door.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    Any suggestions anyone?

  7. #6
    S3quatt's Avatar
    Flat Oot like a ducks Foot

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sunny Scotland
    Posts
    595
    Starting with the most obvious, have you tried swapping the battery in the fob?
    Also, do you hear the pump running when you try to open it?
    ...... Now this one's MUCH better!...

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    Ive tried a new battery but nothing. i only hear the pump when unlocking after ive disconnected then reconnected the pump. this is the only time it makes a noise and unlocks. the pump does seem to be quite quiet but im used to mk2 and mk3 golfs which are quite noisy.lol

  9. #8
    S3quatt's Avatar
    Flat Oot like a ducks Foot

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sunny Scotland
    Posts
    595
    So the manual switch inside operates it no problem all the time?
    ...... Now this one's MUCH better!...

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    Yeah the switch inside works perfectly fine.

  11. #10
    S3quatt's Avatar
    Flat Oot like a ducks Foot

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sunny Scotland
    Posts
    595
    It sounds like the coding between the key & car might be out of synch.
    Cant remember, but is there a small LED on the key to tell you if its working?

    If you have both keys, it can be re-programmed, but as for not opening the car when using the key in the lock, that sounds as if theres a problem with the lock its self...
    ...... Now this one's MUCH better!...

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    Ok thanks. The led on he key doesnt light and i only have the one key. Could i just change the lock in the door, without any hassle of changing keys etc?

  13. #12
    S3quatt's Avatar
    Flat Oot like a ducks Foot

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sunny Scotland
    Posts
    595
    Hmm. Sounds to me like the key fob isn't working, is there definitely an LED on it?
    If you can confirm the key is the problem I'd say you need a new one unless it can be repaired. (seen the battery terminal break off the PCB).
    The key on its own should physically open the drivers door regardless of the pump or remote working.
    I suspect if it works in the boot but not the door then there might be a leaver off or something broken in the lock. Either that or the lock has been replaced in the past...
    ...... Now this one's MUCH better!...

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    I apologise...there is no led on the key fob. I think it may be something to do with the lock. Seems strange as it always locks but not unlock..

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Warwickshire
    Posts
    32
    Have u got an aftermarket stereo fitted , if so disconnect the red live wire from the stereo circuit an see if it works , mi e works if i do that but I haven't found a fix for it yet
    A3 1.8t AUG ,
    k03s, ported exhaust
    Weitec coilovers , SMF lightened an balanced
    Just for now
    " fmic " forge 007p"remap

  16. #15
    matt blowen's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    staffordshire
    Posts
    140

    My Social Networking

    Add matt blowen on Facebook
    May need need a new fob, the unlock button may be broke, id buy a used fob put your key part on to the fob itself then try and adapt it using vcds. Worked for me

  17. #16
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    26
    No i have the standard concert stereo fitted. If i needed a new fob, then surely the key would unlock the door regardless?

 

 

Similar Threads

  1. Central locking nightmare - please please help
    By Blacky165 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 15th July 2012, 11:30
  2. Help With Boot And Central Locking Problem
    By AudiS3Quattro in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 10th June 2009, 20:57
  3. central locking problem please help!
    By mrpies in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 11th January 2009, 17:13
  4. Audi Coupe' central locking problem, please help!
    By ShureV8 in forum Classic Audi Forum
    Replies: 6
    Last Post: 26th March 2008, 20:39
  5. Remote central locking problem!someone please help
    By Add7 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 30th July 2004, 13:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO